Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press SRP i splitsko Društvo 'Tito' obilježili Dan ustanka naroda Hrvatske

SRP i splitsko Društvo 'Tito' obilježili Dan ustanka naroda Hrvatske

'Simbolično smo se zahvalili svim poginulima za slobodu'

Dana 27. srpnja 2023. već tradicionalno su delegacije Socijalističke radničke partije Hrvatske - koja je predvođena predsjednikom Rankom Adorićem - i Društva 'Josip Broz Tito' Split položile cvijeće na partizansko Spomen groblje Lovrnac. Obilježili su tako 82. godišnjicu dana ustanka naroda u malom mjestu Srb. 

'Simbolično smo se zahvalili svim poginulima za slobodu kao i svim onima koji su, združeni s drugim narodima Jugoslavije, ostvarili mir, slobodu i poslijeratni društveni progres', naveli su. 

Istaknuli su i kako je ondje prvim plotunima protiv fašističkih okupatora i domaćih izdajnika započela narodnooslobodilačka borba koju je masovno prihvatio narod u Hrvatskoj, a koji je nakon rata slavljen Dan ustanka naroda Hrvatske.

'Oštro osuđujemo ponašanje hrvatske vlasti prema ovom dramatičnom i sudbonosnom događaju i sudionicima tih povijesnih i slavnih dana te zavedenog dijela građanstva koje trpi posljedice vulgarnog falsificiranja i revizije povijesti bez otpora i protesta, čime  skrivanje istine, naročito od mladih, stvara devijantno i agresivno ponašanje jednog njenog dijela koje poprima zabrinjavajuće dimenzije', poručili su. 

Vaša reakcija na temu