Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SRP zahvalio gradskim ocima što će se na štandarac upisati datum oslobođenja Split

SRP zahvalio gradskim ocima što će se na štandarac upisati datum oslobođenja Split

'Ovaj događaj smatramo najboljom čestitkom za radnički praznik'

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) upućuje izraze pune podrške i zahvalnosti Gradskom vijeću Splita na odluci da se na gradskom štandarcu na Narodnom trgu (Pjaca), u kome su uklesani datumi najznačajnijih događaja našeg grada, nađe i veliki, povijesni Dan oslobođenja Splita od fašističkih okupatora i domaćih izdajnika.

'Ovim činom udovoljeno je mnogim dosadašnjim inicijativama SRP-a, Društva 'Josip Broz Tito' Split, Saveza boraca Splita i županije, SDP-a, kao i drugih udruga i pojedinaca, među njima i poštovanog pok. Ante Jelaske, nekada počasnog člana SRP-a, koji su aklamacijama na antifašističkim skupovima, te otvorenim pismima, apelima i zahtjevima svim gradskim vlastima do danas tražili i ukazivali da se ispravi nepravda prema brojnim poginulim i stradalim borcima NOB-e i žiteljima Splita koji su listom stali uz narodnu borbu.

Ovaj događaj smatramo najboljom čestitkom Grada za predstojeći radnički praznik - 1. maj!', poručuju iz SRP-a.

Vaša reakcija na temu