Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran Alajbeg ST-CongreSS: Trodnevna konferencija na Sveučilištu u Splitu
Pedeset godina Sveučilišta u Splitu Piše: Dalmatinski portal

ST-CongreSS: Trodnevna konferencija na Sveučilištu u Splitu

Organizirana je povodom presjedanja rektora Sveučilišta u Splitu Dragana Ljutića Rektorskim zborom, asocijacijom UNIADRION te alijansom SEA-EU

U Splitu se od 8. do 10. svibnja održava trodnevna konferencija ST-CongreSS (Students' CongreSS of Science and Sport in Split).

Događanje će započeti svečanim otvorenjem Rektorske konferencije na temu plave ekonomije (Blue Economy) 8. svibnja u 12 sati u svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, Cvite Fiskovića 5.

Otvorenju će nazočiti rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom Zoran Đogaš,dekan Ekonomskog fakulteta Vinko Muštra, rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, prorektor Sveučilišta u Puli Valter Boljunčić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, prorektor Sveučilišta Sjever Petar Mišević, prorektor Sveučilišta u Rijeci Saša Zelenika, prorektor Sveučilišta obrane i sigurnosti Dr. Franjo Tuđman Luka Mihanović.

ST-CongreSS je događanje koje traje 3 dana i osim Rektorske konferencije održat će se i konferencija posvećena zdravom načinu života (Lifestyle and sports 9. svibnja na Medicinskom fakultetu) te sportsko humanitarni dio u suradnji s partnerskim sveučilištima asocijacije SEA-EU i UNIADRION, čiji je Sveučilište u Splitu član.

ST-CongreSS je organiziran povodom presjedanja rektora Sveučilišta u Splitu Dragana Ljutića Rektorskim zborom, asocijacijom UNIADRION (Udruženja sveučilišta i istraživačkih centara jadransko-jonske regije) te alijansom SEA-EU (devet partnerskih sveučilišta koje uključuje Sveučilište u Cadizu, Sveučilište zapadne Bretanje u Brestu, Sveučilište u Kielu, Sveučilište u Gdanjsku, Sveučilište na Malti, Sveučilište Parthenope iz Napulja, Sveučilište Algarve i Sveučilište Nord, ima za cilj razviti dugoročnu strategiju obrazovanja i osposobljavanja u području istraživanja i inovacija).

Konferenciju je organiziralo Sveučilište u Splitu, Odjel za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju te SEA EU ured Sveučilišta u Splitu na čelu s prorektorom prof.dr.sc. Zoranom Đogašem, uz podršku sastavnica , naročito Medicinskog, Ekonomskog i Kineziološkog fakulteta te UNIsport Split. Organizaciju Rektorske konferencije sufinanciralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Vaša reakcija na temu