STANARI PUTA SUPAVLA: 'Lakše bismo preživjeli besane noći da je barem malo razumijevanja od strane Grada i organizatora'

STANARI PUTA SUPAVLA: 'Lakše bismo preživjeli besane noći da je barem malo razumijevanja od strane Grada i organizatora'

Sve što smo tražili je da policajac ili redar stane uz dvor jer nema zaštite

Nakon prvog dana Ultra festivala u Parku mladeži ogorčenje ne kriju stanovnici s Puta Supavla gdje je nekoliko obiteljskih kuća smješteno praktički uz rub stadiona.

Zvučnici su okrenuti upravo prema toj strani, ali preživjeli bi besane noći, kako nam je rekla Martina, da je barem malo razumijevanja od strane Grada i organizatora.

Nakon noći u kojoj je njen 70-godišnji otac dežurao u dvoru da bi barem spriječio uriniranje i povraćanje pojedinih 'partijanera', dodatno su ih razbjesnili hvalospjevi od strane gradske vlasti i organizatora o iznimnoj organizaciji i zadovoljstvu svih. 

- Zaboljelo nas je što uopće nema razumijevanja, jasno nam je da se glazba ne može utišati, ali sve što smo tražili je da policajac ili redar stane uz dvor jer nema zaštite. Nismo ni to dobili. Ispada po izjavama da smo mi obeštećeni ili nagrađeni. Nije istina da nam je ponuđen alternativni smještaj, održan je sastanak s organizatorom uoči Ultre, uputili su nas na kontakt policajca u slučaju problema tim više jer se radi o starijim ljudima. Nakon što smo zvali da bismo riješili problem, saznali smo da uopće nema kotarskog policajca za ovaj dio - iznijela nam je u dahu probleme obitelji i stanara na tom potezu.

Ogorčeno nam je i dodala da dvije narukvice za ulaz na Ultru koje su ih dočekale u sandučiću nisu tražili, a još više vrijeđa što misle da toliko vrijedi 'olakšavanje po dvoru'.

Policajci reagiraju tek ako netko pokušava ući na stadion, rečeno je da ne štite privatnu imovinu.

Nije kasno da se redari prerasporede, treba samo malo volje. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48375, "");
Pregledaj komentare