Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STARO RJEŠENJE: Prkić potegnuo pitanje djelatnosti kafića na Jadranu, županijska pročelnica tražila mišljenje i od resornog ministarstva

STARO RJEŠENJE: Prkić potegnuo pitanje djelatnosti kafića na Jadranu, županijska pročelnica tražila mišljenje i od resornog ministarstva

Jedinstven slučaj da odobrenje za ležaljke i suncobrane traje deset godina, a ne 12 mjeseci

Kafić na bazenu Jadran našao se kao tema i na Županijskoj skupštini. 

Jakov Prkić, vijećnik stranke Direkt, pitao je preslik rješenja o ležaljkama i suncobranima na bazenu Jadran.

- Nedavno je u dnevnom tisku objavljen tekst kako je Turistička inspekcija državnog inspektorata utvrdila kako ugostiteljski objekt pored bazena Jadrana na Zvončacu ima ležaljke i suncobrane koji su tu na temelju rješenja izdanog od nadležnog upravnog tijela u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojim se odobrava trgovačkom društvu pružanje ostalih turističkih usluga, i to iznajmljivanje 62 ležaljke i 21 suncobran na cijeloj površini jedne polovine duljine zapadnog ruba bazena, sportski objekt 'Bazen Jadran' - Prkićevo je pitanje. 

Dodao je da mu je čudno da netko tu na pomorskom dobru, mimo koncesije i ugovora, može imati ležaljke. 

Odgovorila mu je pročelnica za pomorstvo i turizam Matea Dorčić.

- Rješenje sam pripremila, mogu vam ga dati. Činjenica je da je državni inspektorat turističke inspekcije postupao na kompleksu Jadran te da nas je obavijestio da je zatekla da tvrtka Balerina ima ishođene minimalne tehničke uvjete od strane tadašnjeg Ureda državne uprave - obrazlagala je. 

U svrhu razjašnjavanja, još je tumačila, tek 2020. godine pripajanjem državne uprave, taj dio Službe za gospodarstvo koji je vezan za MTU i gospodarstvo je pripojen Županiji.

- Mogu vam potvrditi da je 1. srpnja 2016. godine Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ured za gospodarstvo izdala rješenje kojim se odobrava tvrtki Balerina pružanje ostalih turističkih usluga, i to iznajmljivanje 62 ležaljke i 21 suncobran na cijeloj površini jedne polovine sportskog objekta Bazeni Jadran. U samom obrazloženju, odobrenje se povezuje sa zaključkom Grada Splita kojim daje na upravljanje bazen Jadran iz 2016. godine. Ugovor je sklopljen na deset godina i traje do trećeg mjeseca 2026. godine - otkrila je Dorčić. 

Priznala da službe nisu bile upućene da postoje takvi upisnici, jer oni se od 2017. kao takvi više ne vode. U periodu od 2007. do 2017. na snazi je bio zakon koji se promijenio poslije. 

- Ovo je, dakle, izdano u periodu kada je bio tadašnji zakon na snazi. Do sada nismo imali ovakav slučaj, jer se sve izdavalo na godinu dana i bilo je vezano za koncesijsko odobrenje. Ovo je jedinstveni slučaj, koliko znamo, da se izdaje na temelju ugovora o zakupu. Sadašnji propisi ne poznaju ovakvo rješenje koje bi izdavao Odsjek za kategorizaciju i MTU i stoga smo uputili dopis  Ministarstvu turizma. Tražili smo pojašnjenje ima li rješenje pravni učinak i kakva je eventualna procedura za njegovo ukidanje, s obzirom na to da je turistička inspekcija od nas tražila da revidiramo minimalne tehničke uvjete, a samim time i ovo rješenje - iznijela je Dorčić.

Posljednjih dana, inače, ugostiteljski objekt je došao u žižu javnosti upravo Prkićevim pitanjem kako netko može zatvoriti ulaz u bazen. Rasprava se rasplamsala, a pročelnica je iznijela novi moment koji su saznali.



Vaša reakcija na temu