Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com STARTUP EUROPE REGATA NA RIVI Inovativan i atraktivan spoj IT-a i sporta

STARTUP EUROPE REGATA NA RIVI Inovativan i atraktivan spoj IT-a i sporta

Moramo isticati komparativne prednosti našeg okruženja kako bi privukli tvrtke, talente i investicije - rekao je Frane Šesnić

Startup Europe Regatta, dvodnevni događaj s inovativnom idejom spajanja i interakcije tvrtki iz IT svijeta, sporta, investitora i široke publike, održat će se u Splitu, 22. i 23. svibnja 2019. godine u organizaciji klastera Pametan otok i Jedriličarskog kluba Podstrana s partnerima projekta Splitsko-dalmatinske županije - ICT Županija Splitsko-dalmatinske županije te Adria Yachting i NauSys. 

Prvog dana (22.5.) na Rivi će se u sklopu Startup Riva Public Pitcha predstaviti pet startupova dok će ostali sudjelovanjem u popratnim događanjima imati direktan kontakt s potencijalnim investitorima i partnerima iz srednjeeuropskog okruženja. Na panelu otvorenom za javnost raspravljat će se o raznim poslovnim temama, među kojima i o temi Fintecha.

Drugog dana (23.5.) održat će se regata u Bračkom kanalu, ispred Splita i Podstrane i na kojoj će sudjelovati startupovi, investitori, sponzori i partneri u dva natjecateljska plova. Pobjednički tim dobit će priliku jedriti s nekim od investitora. Uz to, održat će se i zatvoreni događaji samo za registrirane sudionike kako bi se u ležernoj atmosferi ostvarili novi kontakti potencijalnih ulagača, partnera i startupova.

Prema riječima inicijatora i suorganizatora Startup Europe Regatte Frane Šesnića, jedan od razloga iniciranja skupa je i skoro predsjedanje Hrvatske Europskom Unijom u prvoj polovici 2020. godine za kada se planira drugo izdanje Startup Europe Regatte. 

- Želja mi je da ovaj događaj bude dio sadržaja kojim ćemo se predstaviti u sklopu predsjedanja te samim time privući pažnju na naš ekosustav kako prirodni, tako i poduzetnički. Moramo isticati komparativne prednosti našeg okruženja kako bi privukli tvrtke, talente i investicije, jer se za njih svi bore, a globalna konkurencija je nemilosrdna. Zato smatram da potičući ovakve događaje, pokazujemo koliko smo posebni i kreativni u odnosu na druge - pojasnio je Šesnić razloge organiziranja upravo ovakvog skupa i dodao kako vjeruje u budućnost Startup Europe Regatte koja ima veliki potencijal u skoroj budućnosti postati globalno prepoznatljiv startup događaj kao suprotnost 'nabrijanim' startup konferencijama na kojima se često izgubi fokus zbog prevelikih očekivanja i ponude.

Jedna od tema o kojoj će se raspravljati na panelu bit će problem financiranja startupova u ranoj fazi s posebnim naglaskom na investicije koje prelaze nacionalne granice tzv. cross-border investicije za koje Europa trenutno traži načine kako ih potaknuti. 

- Mi smo među prvim konferencijama koje će o toj temi govoriti javno te pozvati investitore iz našeg šireg okruženja da pričaju o izazovima investiranja izvan nacionalnih država u kojima djeluju. Moramo biti realni i otvoreno reći da nema smisla očekivati da će neki investitor, a posebno strani, na nekom našem startup događaju ispisati investicijski ček. Zato smo ovdje stavili naglasak na umrežavanje i komunikaciju kroz popratna događanja te samu regatu kao glavnu atrakciju. Kada se sruše barijere u komunikaciji, kada se upozna tim tada će nastati i preduvjeti za potencijalno investiranje. To je realno područje našeg djelovanja u kojem smo pozicionirali očekivane rezultate - poručio je Šesnić.

Vaša reakcija na temu