Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stazić: 'Zašto biskup svećenika sa Sirobuje nije poslao u Kongo, jer tamo spada'

Stazić: 'Zašto biskup svećenika sa Sirobuje nije poslao u Kongo, jer tamo spada'

'Hoće li biti dopušteno i tradicionalno prvosvibanjsko okupljanje u Maksimiru'

Nenad Stazić, SDP-ov saborski zastupnik istaknuo je danas u sabornici, tijekom rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kako je zakon dobar, ali da dolazi prekasno.

On smatra da bi propisane kazne trebalo udvostručiti kada se vidi koliko se ljudi ponaša neodgovorno. 

'Kazne trebaju biti vrlo stroge i moraju vrijediti za sve, pa i za vjerske zajednice jer ako Papa može držati misu u praznoj crkvi, mogu i ostali', rekao je Stazić te se osvrnuo na slučaj svećenika na splitskoj Sirobuji koji je u župnoj crkvi služio Uskrsnu misu, unatoč zabrani javnih okupljanja. 

'Ne znam zašto ga biskup već nije poslao u Kongo jer tamo spada', rekao je Stazić.

Među ostalim upitao je i zašto se privremeno, u vrijeme koronakrize, ne suspendiraju Vatikanski ugovori za koje država izdvaja milijardu kuna na godinu.

Stazić je nastavio u tom smjeru te osudio izdavanje dozvole za hvarsku procesiju 'Za križen'. On smatra da se na taj način poslala kriva poruka.

'Hoće li biti dopušteno i tradicionalno prvosvibanjsko okupljanje u Maksimiru', upitao je Stazić ministra zdravstva, Vilija Beroša.

Vaša reakcija na temu