Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović STEČAJ KK SPLITA? Direktor 'žutih': Šokiran sam!; Puljak: Toni Tomas je okrenuo leđa splitskom sportu

STEČAJ KK SPLITA? Direktor 'žutih': Šokiran sam!; Puljak: Toni Tomas je okrenuo leđa splitskom sportu

Gradonačelnik kaže da će naći rješenje

Na sjednici Gradskog vijeća jedno od najvećih iznenađenja je neizglasavanje financijske podrške KK Splitu u iznosu od 7 milijuna kuna za narednu godinu. Direktor kluba Edo Blažević još je dugo nakon 'odbijenice' vijećnika ostao na hodniku FESB-u. Kako nam je rekao, 'totalno zaprepašten i u šoku'. Prijedlog nisu podržali HDZ, Most i Možemo.

- Svima je jasno u Splitu da ovom odlukom guramo klub prema gašenju, odnosno prema stečaju. Nadam se da će se svi urazumiti i razmisliti svojim glavama, a ne političkim idejama i da će stati iza simbola grada koji predstavlja sve ono čemu se mi dičimo i busamo u prsi. Nadam se da će dozvoliti da KK Split nastavi onim putem koji je započeo - kazao nam je.

Na primjedbu da su pojedini vijećnici inzistirali na financijskom planu, da bude jasno gdje novci idu, Blažević je odmahnuo glavom.

- Trebao se potpisati aneks, a ne novi ugovor. Znači, već postoje svi parametri koji govore o iznosu, a isto tako klub ima obvezu svakih šest mjeseci slati izvješće i za svaku lipu je dostavljen račun. Tako da to sigurno nije razlog da se sportski gigant dovede u ovakvu situaciju - odgovorio je.

Blažević se nada da ovo ipak nije konačna odluka.

- Ne mogu vjerovati da se takve stvari mogu dogoditi ovakvom klubu, to je kao da Hajduk dovedemo u situaciju da ga gasimo, što mi je nezamislivo. Ja sam još u stanju šoka, smiruju me ljudi i kažu da Grad stoji iza kluba i da neće biti problema jer će se naći rješenje. Nadam se da će biti tako - rekao je.

Dodao je da su ga tapšali i prije, ali da se sve promijenilo kad je ušao u dvoranu.

- Neka druga je to igra. Nakon svih rezultata, pohvala i svih koji su se naslikavali, mislio sam i da su se radovali...Mene je ovo zapanjilo - još je komentirao.

Gradonačelnik Ivica Puljak je također bio iznenađen jer je, rekao je, Most kazao da će podržati KK Split.

- To je govorio i HDZ. Najveće iznenađenje je sportaš Toni Tomas koji je na sjednici rekao da mu se ideja sviđa i rekao da će to podržati, a onda je okrenuo leđa splitskom sportu. Ja sam zaista tužan radi toga. To je najtužnija odluka danas, da jedan sportaš i trener vrhunskih sportaša okrene leđa splitskom sportu - komentirao je Puljak.

Rekao je i da HDZ želi gurnuti KK Split u provaliju. 

- To mi nećemo dopustiti i to se neće dogoditi, klub će nastaviti dalje, pronaći ćemo način da ga financiramo. Oni to zaslužuju svojim rezultatima, svojom prošlošću i perspektivom - iznio je.

Ustvrdio je i da ima vremena i da se sve još može popraviti.

- Pozivam vijećnike da budu odgovorniji prema splitskom sportu i prema budućnosti ovog grada.

Posebno pozivam sportaše koji uz to odgajaju vrhunske sportaše da ne bave politikanstvom i jeftinom politikom i da kažu da će podržati, a onda ne glasaju tako - prozvao je Puljak još jednom Tomasa.

Vaša reakcija na temu