Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović STIGLA POLICIJA Kruži dojava da se Ivan Pernar pojavio ispred splitske osnovne škole

STIGLA POLICIJA Kruži dojava da se Ivan Pernar pojavio ispred splitske osnovne škole

Čulo se obraćanje ravnatelja preko razglasa

Nakon jučerašnjeg incidenta ispred Prometne škole u Splitu, dojavljeno nam je da se bivši saborski zastupnik Ivan Pernar danas pojavio ispred Osnovne škole Bol. Stigli smo na mjesto događaja desetak minuta nakon što je završio veliki odmor i školsko dvorište je bilo prazno.

No, ubrzo je stigla policija, a iz škole se čulo obraćanje ravnatelja Davora Bučevića preko razglasa.

Najavio je kako će poslati obavijesti roditeljima o situaciji koja se dogodila preko odmora, te su se spominjale i snimke učenika koji su bili na prozorima i pametnim telefonima bilježili sve što se u tom trenutku odvijalo u školskom dvorištu.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj su upoznati s informacijom da je Ivan Pernar bio ispred splitske osnovne škole, ali još uvijek nisu potvrdili takvu dojavu. 

Ravnatelj osnovne škole Davor Bučević nam je potvrdio kako je Ivan Pernar zaista bio ispred osnovne škole na Bolu. 

- Moja stručna služba mi je rekla da imaju informaciju da će doći. Zbog toga sam preko odmora djecu zadržao unutar škole. Zaista je došao s dvojicom… Prišao sam mu i on me već snimao. Rekao je da je htio djecu pitati oko trenda u Americi o javnom samo-snimanju i ozljeđivanju spolovila. Rekao je da je to trend u Americi i da će to sigurno doći u Hrvatsku za tri do pet godina - prepričao nam je bizaran razgovor ravnatelj osnovne škole te nam je rekao da mu je odgovorio kako ne razumije zašto je došao u školu pitati djecu i maloljetnike o toj priči. 

Nakon toga mu je Pernar najavio da će danas biti u 13 sati ispred Pomorske škole, ali će se sutra ponovo vratiti u 13 sati ispred škole Bol, na što mu je ravnatelj rekao da u školsko igralište ne smije ući. Policija se još uvijek nije očitovala o svemu što se dogodilo ispred Osnovne škole na Bolu, ali nam je ravnatelj rekao da je ranije obavijestio policiju koja je na mjesto događaja stigla tek nakon školskog odmora kada je sve bilo gotovo.

Kako neslužbeno dozanjemo, Ivan Pernar je u policiji na obavijesnom razgovoru. Rečeno nam je da ovoga puta nije izvodio performans ispred škole, već da je bio u prolazu. No, čekamo službenu potvrdu policije.

Vaša reakcija na temu