Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Stigla potvrda dobrih vijesti za umirovljenike

Stigla potvrda dobrih vijesti za umirovljenike

Vlada ispravila veliku nepravdu

Odlukom Vlade o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata uređena je isplata energetskog dodatka od 400 do 1200 kuna korisnicima mirovina ostvarenih u RH.

Međutim, zbog redovitog usklađivanja mirovine za 2,24% od siječnja ove godine utvrđen je određen broj korisnika koji zbog usklađivanja neće ili ne bi trebali primiti energetski dodatak ili će ostvariti pravo na manji iznos zbog prelaska u viši razred obuhvata korsinika.

'Stoga se ovom odlukom predlaže izmjena iznosa najviše ukupnog mirovinskog primanja s predviđenih 4000 na 4100 kuna iznad kojeg korisnici ne ostvaruju pravo na tzv energetski dodatak', rekao je ministar Marin Piletić, prenosi Večernji list.

Dodao je da su za isplatu predviđena sredstva od 480 milijuna kuna i to za više od 735 tisuća umirovljenika

Vaša reakcija na temu