Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stigli detaljni rezultati mutnoće za cijeli splitski vodoopskrbni sustav, preporučeno je prokuhavanje

Stigli detaljni rezultati mutnoće za cijeli splitski vodoopskrbni sustav, preporučeno je prokuhavanje

Samo su u Okrugu, Medenoj i Dugopolju vrijednosti mutnoće unutar propisanih

Iz Vodovoda i kanalizacije su poslali najnovije rezultate parametara mutnoće vode na cijelom vodoopskrbnom sustavu. Došlo je do prekoračenja vrijednosti parametra mutnoća iznad propisanih vrijednosti na cijelom sustavu, osim na krajnjim rubnim dijelovima sustava, pa su u Okrugu, Medenoj i Dugopolju parametar mutnoće unutar propisanog.

Vrijednosti za Split su: Spinut (6,95 NTU), Lora (9,87 NTU), Škrape (8,40 NTU), Autobusni kolodvor (14,2 NTU), Mertojak (7,77 NTU), Brda (3,45 NTU), Brodogradilište Split (6,65 NTU), Tržnica Sućidar (12,7 NTU), Oceanografski institut (5,00 NTU) i Podstrana Donja (4,26 NTU).

U Kaštel Sućurcu je izmjereno 7,17 NTU, u Okrugu (2,36 NTU), Medenoj (3,37 NTU), Mravinci su 5,09 NTU, Klis Megdan 6,27 NTU, Dugopolje 2,84 NTU, a Marina 0,981 NTU.

- Općina Marina je kontrolirana u sklopu redovnog monitoringa. Na temelju ovih rezultata ispitivanja na parametar mutnoće iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dobili smo uputu da korisnicima zbog predostrožnosti preporučimo da  vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike. Mjere preporuke ostaju na snazi dok se stanje ne normalizira - poručio je Božidar Čapalija iz ViK-a.

Vaša reakcija na temu