Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran STIŽE POJAČANJE Splitski Županijski sud dobio osam novih sudaca

STIŽE POJAČANJE Splitski Županijski sud dobio osam novih sudaca

Pola ih ide na Kazneni, pola na Građanski odjel

Čak osam novih sudaca stiže na Županijski sud u Splitu. Državno sudbeno vijeće imenovalo je na posljednjoj sjednici četiri nove sutkinje Građanskog odjela te četvero novih sudaca Kaznenog odjela splitskog suda. 

Većina ih stiže s Općinskog suda u Splitu, poput novih sutkinja Građanskog odjela Sonje Meštrović, Danijele Pivčević i Mirjane Rubić. Njihova kolegica Sandra Crljen Ivančić posljednjih je godina radila na Upravnom sudu. 

Kazneni odjel Županijskog suda u Splitu pojačat će sutkinje Tea Budimlić, Ankica Boban i Ivana Kanaet Samardžić te donedavni šef Kaznenog odjela Općinskog suda Mile Rebić. Svi su prekaljeni u kaznenim predmetima kojima se bave dugi niz godina, a Boban ima i iskustvo rada u tužilaštvu. 

Pojačanja splitski Županijski sud očekuje već nekoliko godina. Dosta je sudaca otišlo u mirovinu, a natječaji za nove suce su se ponavljali zbog formalnih propusta u proceduri.

Vaša reakcija na temu