Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Što je potrebno za upis najbolje ocijenjene institucije među privatnim i javnim fakultetima u području ekonomije?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Što je potrebno za upis najbolje ocijenjene institucije među privatnim i javnim fakultetima u području ekonomije?

Osluškivanje potreba tržišta, predviđanje zanimanja budućnosti, unapređenje studijskih programa i razvijanje dodatne ponude za studente ono je što privatne fakultete čini poželjnima

Zagrebačka škola ekonomije i managementa najbolje je ocijenjena institucija među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije uz to među top 5% najboljih poslovnih škola u cijelom svijetu od 2013. godine. S više od 150 partnerskih sveučilišta i 34% međunarodnih studenata svoje mjesto pod suncem ZŠEM-a našli su i mnogi profesionalni sportaši, studenti koji su zaposleni te čak neki od njih razvijaju vlastite biznise, prijelaznici s drugih fakulteta i mnogi drugi.

Privatni fakulteti često su manji, fleksibilniji i usko povezani s poslovnom zajednicom zbog čega su privlačniji studentima. Zbog same činjenice što su privatni i posluju na otvorenom tržištu, privatni fakulteti moraju se boriti za svoj dio tržišta - studenata. Osluškivanje potreba tržišta, predviđanje zanimanja budućnosti, unapređenje studijskih programa i razvijanje dodatne ponude za studente ono je što privatne fakultete čini poželjnima. 

ZŠEM na prijediplomskoj i diplomskoj razini nudi studije na engleskom jeziku kako bi svoje studente pripremila za poslovanje na stranim tržištima i sa stranim tvrtkama.


Umrežavanje s poslovnom zajednicom kroz studijske programe od iznimne je važnosti za ZŠEM. Susreti s poslodavcima iz pojedinih područja s ciljem umrežavanja u neformalnom okruženju kroz Fresh Career Start održano je s predstavnicima tvrtki kao što su RIS, Salesforce, Oracle, Aretis, Carnet, Flaster, Aircash,Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatski Telekom, Agrivi, Careesma, Coca Cola HBC, Atlantic Grupa, Maistra Grupa, Kaufland, Mc Kinsey, Nestle…

Osim što su studenti ZŠEM-a kroz networking i gostujuća predavanja imali direktan doticaj s poslovnom zajednicom u više navrata su posjetili poduzeća te iz prve ruke vidjeli kako poduzeća funkcioniraju. U sklopu projekta posjećene su Podravka, Rimac Group, Pik Vrbovec, Plitvice Holiday Resort, Infobip, Maistra, destilerija Aura i Javna ustanova PP Medvednica.


Po novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti za upis je potrebna  položena državna matura, kako gimnazijalaca tako i učenika strukovnih škola. Uz položenu maturu, za upis na ZŠEM potrebno je položiti prijemni ispit koji se sastoji od ispita iz matematike, ispita iz engleskog jezika, motivacijskog eseja i intervjua te test opće informiranosti za kandidate studija Poslovne matematike i ekonomije.

Trećeg travnja posjetite ZŠEM Open Days u suradnji s Gradivo.hr na kojem će svi posjetitelji imati prilike prošetati modernim kampusom, sudjelovati na predavanju o predstavljanju studija kao i platforme Gradivo.hr koje omogućuje pripremu za maturu na pametan način. 

Želite li i vi biti dio uspješne priče Zagrebačke škole ekonomije i managementa pogledajte ponudu studijskih programa i prijavite se za studij već danas.

Prijemni ispit održava se 22. travnja, a prijaviti se možete putem internetske stranice ZŠEM-a.

Vaša reakcija na temu