Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠTO RADE ČUVARI SPLITSKOG ZATVORA? Polomili rebra pritvoreniku kako bi im dao auto i novac

ŠTO RADE ČUVARI SPLITSKOG ZATVORA? Polomili rebra pritvoreniku kako bi im dao auto i novac

USKOK je ponovno proširio istragu protiv članova zločinačke organizacije Željka Rajića

Nakon što je već u dva navrata proširena istraga protiv članova zločinačke organizacije Željka Rajića, koji su reketarili i pucali po Splitu i okolici, USKOK je donio novo, treće rješenje o proširenju istrage. 

Članove Rajićeve organizacije, Roberta Žuvelu i Liridona Berishu sumnjiče za iznudu i premlaćivanje u splitskom zatvoru te nanošenje teške tjelesne ozljede. Uz Žuvelu i Berishu osumnjičeni su i njihovi cimeri iz ćelije. 

USKOK navodi da su Žuvela i Berisha u razdoblju od 3. do 12. kolovoza u splitskom zatvoru tražili od pritvorenika da im u roku od tri dana plati 15 tisuća kuna iako nije imao nikakvih dugovanja prema njima. Tukli su ga u dogovoru s dvojicom pritvorenika iz ćelije, koji su također obuhvaćeni ovim proširenjem istrage. Glavu su mu prislanjali na rešetke prozora i prijetili da će mu silovati sestru i djevojku. U strahu, pritvorenik je zatražio od majke da im plati traženi iznos. 

Pokazalo se da to nije bilo dovoljno. Žuvela i Berisha tražili su da im plati još 30 tisuća eura i prepiše pokretninu vrijednu 23 tisuća eura. Berisha i kolege iz ćelije svakodnevno su ga tukli i ponižavali te su ga tako prisilili da im prepusti vlasništvo nad pokretninom. S njegovog novčanog pologa kupovali su u zatvorskoj kantini. Radi se proizvodima vrijednim najmanje 500 kuna, navodi USKOK. 

U nakani da ga teško ozljede, Žuvela ga je udarao po glavi i tijelu mokrim ručnikom u koji je bila zamotana plastična boca s vodom, dok su ga ostali pritvorenici udarali u slabine i prsa te nogama u leđa zbog čega je oštećeni zadobio prijelome rebara. 

Vaša reakcija na temu