Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ŠTO SAD? Čuvar zatvora na Bilicama pozitivan na koronavirus

ŠTO SAD? Čuvar zatvora na Bilicama pozitivan na koronavirus

Ministarstvo pravosuđa danas je izvijestilo kako nema zaraženih u zatvorskom sustavu

Čuvar splitskog zatvora pozitivan je na koronavirus. Nalaz je stigao večeras, obaviješten je i Županijski sud u Splitu u kojem radi njegova supruga. Danas su u Ministarstvu pravosuđa i Stožeru civilne zaštite ustvrdili da nema zaraženih u zatvorskom sustavu, kako među zatvorenicima, tako i među osobljem zatvora.

Čuvar je poslan u izolaciju i na test nakon što se otkrilo da mu je punica s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu pozitivna na koronavirus. Jučer je potvrđeno da mu je oboljela supruga , a večeras je stigla vijest da je i on pozitivan.

U Ministarstvu pravosuđa su posljednjih dana više puta isticali kako se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite i epidemiologa, no skupina splitskih pritvorenika započela je ovog tjedna štrajk neuzimanjem zatvorske hrane jer smatraju da im se na prenapučenim Bilicama ne mogu osigurati primjereni uvjeti i minimalan razmak.

Jučer je iz zatvora počelo premještanje pritvorenika, Ministarstvo tvrdi da su u pitanju tek trojica i da je to napravljeno radi normalnog funkcioniranja i rasterećenja splitskog zatvora. Istaknuli su kako nema nikakve evakuacije jer za to ne postoji potreba.  

Vaša reakcija na temu