Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠTO SE ČEKA? Sveučilište još nije riješilo pitanje opasne i obrasle površine, gradska firma nudila pomoć

ŠTO SE ČEKA? Sveučilište još nije riješilo pitanje opasne i obrasle površine, gradska firma nudila pomoć

Osim ružne slike, puno je gore što se sve može dogoditi

Šikara u sklopu Sveučilišnog kampusa, na parkiralištu sa sjeverne strane, preživjela je još jedno ljeto. Zapušteno, ali što je još gore, opasno područje se godinama pušta da tako stoji dok se kuju planovi što dalje s tim prostorom.

- Mi smo poslali ponudu da riješimo taj dio, ali nismo dobili pozitivan odgovor - kaže nam Siniša Gašparević, direktor Parkova i nasada.

S druge strane, svi travnjaci oko fakulteta su uređeni, održava ih privatna tvrtka.

Kako su na Sveučilištu u tijelu kolektivni godišnji odmori službeni odgovor nismo dobili, ali neformalno nam je rečeno da je znatan dio u privatnom vlasništvu. Međutim, imaju planova na tom potezu, 'promišljaju i intenzivno rade na tom pitanju'.

Ipak, provjerom u katastru taj dio, koji obuhvaća dva (improvizirana) parkinga i višemetarsku travu, je u vlasništvu Sveučilišta. Privatni je dio gore, prema Vukovarskoj ulici.

Moglo se, primjerice, proširiti parkiralište, tim više jer je vrh Sveučilišta osigurao onaj s južne strane, prema Ulici Matice hrvatske, samo za svoje potrebe.

Vrijeme leti, a još brže raste trava i prijeti u slučaju požara.

Jednom kad i ako stupi na snagu Odluka o komunalnom redu, moći će primjerice Grad naložiti uređivanje i poslati račun Sveučilištu.


Vaša reakcija na temu