Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠTO SE DOGAĐA NA BILICAMA? Žena zatvorskog čuvara pozitivna, počeli premještaji pritvorenika u druge zatvore

ŠTO SE DOGAĐA NA BILICAMA? Žena zatvorskog čuvara pozitivna, počeli premještaji pritvorenika u druge zatvore

Jerko Pirić i Željko Melvan prebačeni su u Zagreb. Zbog čega, ne znaju ni njihovi odvjetnici, ni obitelj

Supruga zatvorskog čuvara u Splitu, inače, zaposlenica splitskog Županijskog suda, pozitivna je na koronavirus. Što je s njenim suprugom još se ne zna, ali od jučer su u zatvoru na Bilicama počeli premještaji pritvorenika u druge zatvore. 

Jerko Pirić, pritvoren zbog sumnje da je organizirao likvidaciju Karmelina Fistanića i Željko Melvan, koji na Bilicama čeka suđenje za ubojstvo Vedrana Marendića, prebačeni su tako u Zagreb. Zbog čega, nije poznato ni Pirićevoj odvjetnici Doris Košti, a ni supruzi Željka Melvana. 

'Iz zatvora su me obavijestili da je moj branjenik prebačen u Zagreb, i to po rješenju Središnjeg ureda za zatvorski sustav. Nije mi kazano zbog čega', rekla nam je odvjetnica Košta, koja je nedavno zbog korone zatražila da se splitski zatvor 'pročisti', odnosno, oslobodi dijela pritvorenika jer u ovim uvjetima prenapučene Bilice jednostavno ne mogu zadovoljiti uvjete koje je propisao ministar zdravstva Vili Beroš

Zbog toga je dio pritvorenika počeo štrajkati odbijanjem uzimanja zatvorske hrane. Među njima je i Melvan.

'Sinoć su me nazvali i kazali da je prebačen u Zagreb. Ništa mi nisu htjeli reći o razlozima premještaja. I danas sam zvala zatvor. Odgovora nema. Zabrinuta sam. Jednostavno, ne znam što se događa i što je s mojim suprugom. Kada smo se posljednji put čuli, rekao mi je da će prestati sa štrajkom. On je samo tražio svoja prava, bojao se za život', kaže Vesna Melvan

Pitali smo i Ministarstvo pravosuđa što se događa u splitskom zatvoru i što je pokazao test pravosudnog policajca, čije su supruga i punica pozitivne na koronu, no odgovor do 15 sati nije stigao. 

Vaša reakcija na temu