Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠTO SE SINOĆ DOGODILO U KAUFLANDU? Djelatnici je upala kanta u pres kontejner, pokušala ju je izvaditi, a onda je senzor aktivirao stroj

ŠTO SE SINOĆ DOGODILO U KAUFLANDU? Djelatnici je upala kanta u pres kontejner, pokušala ju je izvaditi, a onda je senzor aktivirao stroj

Nesreća se dogodila nakon zatvaranja centra, ženi su zaglavile noge u preši

Još nema nikakvih službenih informacija o okolnostima tragične nesreće u kojoj je sinoć u skladištu prodajnog centra Kaufland u Splitu smrtno stradala 50-godišnja zaposlenica. 

Kako smo neslužbeno doznali, u poluautomatsku prešu za kartonsku i papirnatu ambalažu sa silom prešanja od 80 tona upala joj je plastična kanta. Popela se u stroj kako bi izvadila kantu, no u jednom trenutku senzor je očitao potreban volumen za rad i aktivirao prešu koja joj je prikliještila donji dio tijela i noge. Pronašao ju je kolega i odmah alarmirao hitne službe. 

DORH navodi da se radna nesreća dogodila u 23.50, policija je dojavu o nesreću dobila preko Centra 112 u 23.54. U skladište su stigli splitski vatrogasci koji su izrezali dijelove preše kako bi oslobodili nesretnu ženu iz smrtonosne situacije. 

Prebačena je u KBC Split, smrt je konstatirana u 2.38. 

Na mjestu nesreće očevid je obavio zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a bio je tamo i inspektor zaštite na radu. Naložena je obdukcija, Državni inspektorat izvijestio je kako je inspekcijski nadzor u tijeku i kako ne mogu komentirati okolnosti događaja dok ga ne okončaju. 

Pitali smo i Upravu Kauflanda o tragediji. Odgovorili su kako su duboko potreseni događajem. Izrazili su najdublju i najiskreniju sućut obitelji i prijateljima stradale kolegice. Pružit će obitelji svu potrebnu podršku.

Vaša reakcija na temu