Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STRAH OD KORONAVIRUSA Autobus pun kineskih turista iz Wuhana stigao u Hrvatsku!

STRAH OD KORONAVIRUSA Autobus pun kineskih turista iz Wuhana stigao u Hrvatsku!

Na Bregani su zaustavljeni te su dobili upute što moraju činiti ako primijete simptome

Kako doznaje Index, danas nešto prije podneva na granični prijelaz Bregana stigao je autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojega je krenula epidemija koronavirusa.

Prema informacijama koje posjeduje Index, oni su na tlo Europe doputovali avionom i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj zračnoj luci prošli tzv. screening stanja organizma. Nitko nije imao simptome bolesti.

Na Bregani su zaustavljeni te su dobili upute što moraju činiti ako primijete simptome. Index doznaje i da je vozač autobusa dobio broj epidemiologa kojemu se mora javiti ako primijeti da netko od putnika ima simptome koronavirusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vaša reakcija na temu