Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Annie Spratt on Unsplash STRAH OD KORONAVIRUSA Kinezi iz Wuhana danas bi trebali posjetiti Dalmaciju

STRAH OD KORONAVIRUSA Kinezi iz Wuhana danas bi trebali posjetiti Dalmaciju

Radi se o turistima koji će obići i Bosnu i Hercegovinu

Kako je sinoć doznao Index, jučer je nešto prije podneva na granični prijelaz Bregana stigao autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa.

Prema informacijama Indexa, oni su na tlo Europe doputovali avionom, i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj zračnoj luci prošli tzv. screening stanja organizma. Nitko nije imao simptome bolesti.

Kinezi koji su pristigli u Hrvatsku su turisti, a Index je doznao i njihov plan puta. Jučerašnji dan su nakon ulaska u Hrvatsku trebali provesti na Plitvičkim jezerima. Danas bi, pak, tijekom dana trebali posjetiti Dalmaciju. Nakon toga planiraju posjetiti BiH.

Vozač autobusa dobio je broj epidemiologa kojemu se mora javiti ako primijeti da netko od putnika ima simptome koronavirusa, a s događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vaša reakcija na temu