Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ŠTRAJK UPOZORENJA Privatni sektor najavio da će na dva dana suspendirati sve uplate prema državnim i lokalnim proračunima

ŠTRAJK UPOZORENJA Privatni sektor najavio da će na dva dana suspendirati sve uplate prema državnim i lokalnim proračunima

Od Vlade traže porezno rasterećenje

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je da će 2. i 3. prosinca održati štrajk upozorenja kada će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije...). Ustvrdili su kako je hrvatsko gospodarstvo preopterećeno visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana. 

- Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju: smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500 kn), smanjenje PDV-a na 22% za sve proizvode i usluge te smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit - navodi Udruženje zaposlenika poslodavaca privatnog sektora.

Poručuju da provedbu poreznih rasterećenja očekuju kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020. godinom, a ako Vlada ne ukalkulira njihove zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, najavljuju da će se štrajk produžavati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Vaša reakcija na temu