Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Strani policajci u Splitu, Trogiru i Kaštelima

Strani policajci u Splitu, Trogiru i Kaštelima

Stranim gostima neobično je i drago vidjeti u Hrvatskoj strane policajce, posebno policajce iz njihovih zemalja

Strani policijski službenici iz Slovačke i Poljske, zajedno s policijskim službenicima iz Odjela prevencije i Policijskih postaja Trogir i Kaštela, protekli tjedan poslove su obavljali na području Splita, Kaštela i Trogira.

Na području Splita obišli su centar grada i susreli strane turiste koji su obilazili znamenitosti u centru grada. Stranim gostima neobično je i drago vidjeti u Hrvatskoj strane policajce, posebno policajce iz njihovih zemalja. Razmjenjujući dojmove o ljepotama Hrvatske, našli su vremena  porazgovarati s policijskim službenicima i o zaštiti imovine tijekom godišnjeg odmora i ostalim savjetima samozaštite.

Strani policajci iskoristili su boravak u Splitu da se upoznaju s poviješću grada i razgledaju Dioklecijanovu palaču, te spomenike koji se nalaze u centru Splita.

Dušan Štíbel, slovački policajac, čuo je za tradiciju da gosti boraveći u Splitu dotaknu palac Grgura Ninskog i zažele želju, te nije propustio priliku da i sam zaželi jednu želju, ponovni dolazak u Hrvatsku.

Robert Piasecki, poljski policajac, ranije je boravio u Hrvatskoj, te je njegov rad bio izuzetno važan posebno u komunikaciji s poljskim državljanima. Strani policijski službenici, bez obzira na mjesto gdje su smješteni, poslove obavljaju na čitavom području PU splitsko-dalmatinske, te se uključuju u postupke kada je potrebno komunicirati sa stranim državljanima.

U Trogiru policajci su obišli centar grada, susreli su se s turistima koji su obilazili znamenitosti i šetali gradom. Strani turisti rado su  popričali s policijskim službenicima. Strani gosti upoznati su s projektom da u Hrvatskoj, tijekom ljeta, borave strani policijski službenici što im je izuzetno drago.

Mobilnim preventivnom kombijem, specijaliziranim vozilom prevencije, strani policijski službenici tijekom svog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, obilazit će sve gradove i mjesta, posebno  gdje borave gosti iz njihovih zemalja.

Vaša reakcija na temu