Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stranka 'Pametno' predstavila kandidate: 'Vidimo da nas građani jako podržavaju'

Stranka 'Pametno' predstavila kandidate: 'Vidimo da nas građani jako podržavaju'

Istaknuli su da njihov program s 18 ključnih reformi nudi dugoročni oporavak Hrvatske

Politička stranka Pametno predstavila je danas građanima Splita kandidate za X. izbornu jedinicu na Rivi u Splitu. Na listi su pojedini članovi stranke, koji su javnosti otprije poznati kroz niz borbi u gradu, od gradnje prve nove škole u zadnjih 25 godina u Splitu, do izrade interaktivne mape stanova i prostora u vlasništvu Grada. Pametno se zalagalo i za podršku udruzi Naš Hajduk i transparentno upravljanje poznatim splitskim klubom, kao i svim gradskim poduzećima te za osiguravanje asistenata u nastavi svoj djeci s teškoćama u razvoju. Građane je zanimalo zašto stranka sada ide na državnu razinu i željeli su saznati više o programu same stranke i kakve će prednosti on donijeti Splitu i cijeloj Dalmaciji.

- Nakon kotarskih i gradskih izbora, logično je bilo da se borimo i na državnoj razini i mijenjamo kompletan odnos prema politici i odgovornosti političara prema biračima. Zato smo okupili više od 40 najboljih hrvatskih stručnjaka i izradili program koji donosi trenutačno najbolja rješenja i za Split, i za Dalmaciju i za cijelu Hrvatsku. U susretima s građanima vidimo da nas jako podržavaju i da im je dosta dosadašnje politike i lažnih obećanja - istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i nositeljica liste za X. izbornu jedinicu.

Kandidati s liste su građanima objašnjavali po čemu su baš oni najbolji izbor za Dalmaciju i Hrvatsku, isticali kako jedino njihov program s čak 18 ključnih reformi nudi dugoročni oporavak Hrvatske i zemlju koja će do 2031. godine biti ukorak s najnaprednijim zemljama svijeta. Omogućili su građanima i da iskažu svoje želje kako vide Hrvatsku 2031. godine te pokažu optimizam za budućnost. Moglo se čuti raznih ideja i prijedloga, od iskorjenjivanja korupcije u svim segmentima društva, do zemlje u kojoj djeca i mladi ostaju živjeti u našoj zemlji, a ne bježe u inozemstvo.

- Naš je program okrenut optimizmu i budućnosti, nisu to rješenja preko noći jer ona nisu ni realna ni iskrena. Čujemo ovih dana od različitih opcija kako će ponuditi svašta što ljudima dobro zvuči, ali nitko ne kaže kako će to učiniti. Mi jedini znamo kako i to smo jasno napisali u programu - naglasila je Kristina Vidan, potpredsjednica stranke i druga kandidatkinja na listi Pametno. 

Na listi su i Željko Domazet, Alen Harapin, Natalia Bazina, Marijan Bilić-Prcić, Ivica Puljak, Mariana Bucat, Ranko Goić, Marijana Pezelj, Branimir Urlić, Mladen Banović, Vesna Čubrić i Jakov Prkić.

Vaša reakcija na temu