Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stranka hrvatskog zajedništva: Zašto se stalo s izgradnjom vodoopskrbne mreže za mjesto Vukšić?

Stranka hrvatskog zajedništva: Zašto se stalo s izgradnjom vodoopskrbne mreže za mjesto Vukšić?

Zatražili su informacije od Vodovoda

Stranka hrvatskog zajedništva uputila je danas priopćenje kojim komentiraju zašto se stalo s izgradnjom vodoopskrbne mreže za mjesto Vukšić. 

- Pred lokalne izbore 2021. godine počela je izgradnja vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić, Grad Benkovac, koji obuhvaća 5,8 km mjesne vodoopskrbne mreže. Nakon što su prošli lokalni izbori, izgrađeno je kroz mjesto Vukšić samo oko 1 kilometar vodovodne mreže te se je stalo s radovima. Vukšićani su u nevjerici te se pitaju što se desilo kada se radovi više ne obavljaju, a izvodilo ih je poduzeće Vodoinstalacija d.o.o. Zadar - ističu.

Dodaju kako mještani u šali navode da će radovi završiti tek za 16 godina, odnosno 2037. godine ako će se izvoditi ovim tempom, za svake lokalne izbore - kilometar po kilometar-

- Eto, dragi Vukšićki bećari, pjevajte i dalje pjesme državnim i lokalnim čelnicima, a možda se isti smiluju da mjesto Vukšić dobije vodu - poručuju. 

SHZ je podnio benkovačkom gradskom poduzeću Vodovod i Odvodnja zahtjev za pristup informacijama - zanima ih zašto se stalo s radovima i kada će se radovi ponovo nastaviti. 

- Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor gradskog poduzeća Vodovod i Odvodnja u kojem navode 'Projekt izgradnje vodovoda u Vukšiću je na indikativnoj listi projekata koji bi se mogli financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost (MOO) te se očekuje da će u kratkom roku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objaviti poziv na dostavu prijedloga projekata za financiranje iz MOO. Izgradnja će se nastaviti čim se ostvare potrebni preduvjeti za nastavak' - pišu.


Vaša reakcija na temu