Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STRAVA U SRINJINAMA Vučjak nasrnuo na ženu i psa: 'Zgrabio je Messija pa napao mene'

STRAVA U SRINJINAMA Vučjak nasrnuo na ženu i psa: 'Zgrabio je Messija pa napao mene'

Veterinari se bore za život teško ozlijeđenog samojeda

U Srinjinama je vučjak napao ženu i njenog psa samojeda. Vlasnica Vera je s teškim ozljedama noge, vrata i ramena primljena na hitnu pomoć, a njihov Messi je u Samoboru na operaciji gdje se nadaju da će mu spasiti život. Smrskana mu je čeljust, kosti noge, a jedino gdje se, kaže, izvode takve operacije su upravo u Samoboru.

- Ne znam odakle bih počela. Pričam sve ovo samo da se ne bi više nikada dogodilo, da spasimo djecu i ljude u mjestu - vidno potresena nam priča.

Vera je krenula sa psom u šetnju i pričekat kćerku da zajedno popiju kavu i ručaju.

- Taj je vučjak inače u kavezu, u dvoru. Često bi komentirali da ne daj Bože da izleti, ubija bi nekoga - opisuje.

Kobnog dana nije bio u kavezu. Kaže da su išli prijeći preko ceste kada je iz otvorenog dvora izletio vučjak i napao ih.

- Zgrabio je Messija pa napao mene. Zaustavio se promet, izašli su ljudi pomoć, ali nisu ga uspjeli odvojiti od nas. Onda je netko otišao do vlasnika - prepričava.

Inače Vera boluje od lupusa, s napadom i ranama joj se pogoršalo stanje, a antibiotike zbog bolesti sada i ne može piti. 

- Ipak, najvažnije je sada da naš Messi preživi operaciju i bude dobro - kaže.

Poseban apel je opet poslala da se spriječi ovakav način držanja i odgajanja pasa kao što to radi vlasnik vučjaka iz Srinjina. 

- Nije meni cilj da se ubije taj pas, nego da se spriječi način držanja opasnih pasmina. Jer ako je, i ovaj vlasnik može opet uzeti drugog i na isti način ga tretirati i imat ćemo istu opasnost. Zaustavimo to, spriječimo tragedije. Promislimo samo da moglo biti i dijete na mom mjestu - poručila je teško ozlijeđena Vera.

Vaša reakcija na temu