Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STRAVIČAN ZLOČIN U SPLITU Kuhinjskim nožem izbo majku pa dočekao policiju u stanu: 'Ubio sam demona'

STRAVIČAN ZLOČIN U SPLITU Kuhinjskim nožem izbo majku pa dočekao policiju u stanu: 'Ubio sam demona'

Mate Piplović već je psihijatrijski liječen

Jeziv zločin dogodio se u Splitu. Kuhar Mate Piplović, 28-godišnjak koji do sada ima tek prijavu za remećenje reda i mira, najvjerojatnije će odgovarati za teško ubojstvo majke Ive Piplović koju je policija jučer popodne našla mrtvu u stanu na šestom katu zgrade u Mosećkoj ulici. Žena je imala mnoštvo rana zadanih velikim kuhinjskim nožem, a našli su je u sobi. U stanu nije bilo tragova borbe. 

Policija je došla na vrata stana obitelji Piplović nakon dojave zabrinutih građana da već nekoliko dana nisu uspjeli s njom uspostaviti kontakt. Dočekao ih je sin Mate. Rekao je policajcima: 'Ubio sam demona.' Odmah je uhićen, nije pružao otpor. Odveden je na psihijatriju kako bi se vidjelo je li u stanju za kriminalističko istraživanje. Liječnici su procijenili da jest pa je prebačen na obradu u policiju. 

Tijekom dana predat će ga pritvorskom nadzorniku nakon čega mu slijedi ispitivanje kod zamjenice državnog odvjetnika. Prije toga će ga vještačiti psihijatrica da se vidi je li ubrojiv. Piplović se već liječio zbog psihičkih tegoba, ali ambulantno. Imao je propisanu terapiju. 

Iva Piplović zadnji put je viđena živa prekjučer navečer. Ona i sin bili su u posjeti njezinoj sestri. Ubojstvo se dogodilo ili tijekom noći ili jučer ujutro. 

Ovo je treće teško ubojstvo ženske osobe u Splitu u posljednja tri mjeseca. Početkom listopada priveden je 39-godišnji Branimir Sušić nakon što je njegova majka Dolores Vukotić nađena karbonizirana u kadi. Ispostavilo se da ju je zapalio sin ljutit što mu je uzela cigaretu. 

Krajem prošlog mjeseca na svom radnom mjestu u trgovačkom centru Lidl, nožem je u po bijela dana izbodena trgovkinja Vesna Perišić. Brutalno ju je ubio bivši partner Željko Đekić zvani Lika. Dok ju je ubadao, vikao je kako mu nije dala da vidi sina. Svladali su ga i oborili na pod. Ženi nije bilo spasa. Ubrzo nakon napada preminula je u bolnici. 

Sušić je početkom prosinca optužen da je ubio majku u neubrojivom stanju pa neće u zatvor nego na liječenje. Za teško ubojstvo propisana je kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Vaša reakcija na temu