Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUD DONIO RJEŠENJE O OVRSI Grad Split ima 15 dana da isplati milijune dr. Kneževiću

SUD DONIO RJEŠENJE O OVRSI Grad Split ima 15 dana da isplati milijune dr. Kneževiću

Banovina se može žaliti i tako odgoditi neizbježno…

Općinski sud u Splitu u petak je donio rješenje o ovrsi Grada Splita zbog izgubljenog spora s dr. Nebojšom Kneževićem za zemlju na TTTS-u na kojoj su ucrtane gradske prometnice. 

'Kako je ovrha određena na temelju sudske odluke u kojoj nije određen rok za dobrovoljno ispunjenje, sud je rješenjem odredio ovrhu, ali uz uvjet da ovršenik u roku od 15 dana ne ispuni svoju obvezu', potvrđeno je Dalmatinskom portalu na splitskom sudu. 

Nakon neuspjelih pregovora s gradonačelnikom Oparom, dr. Knežević i ostali tužitelji predali su početkom srpnja tri ovršna prijedloga za naplatu spora koji s kamatama teži golemih 150 milijuna kuna. 

Grad Split zatražio je izuzeće savjetnice zadužene za jedan od predmeta i njene mentorice jer se radilo o sutkinji koja je donijela nepravomoćnu presudu u korist Kneževića. Savjetnica je ostala na predmetu, samo je dobila drugog mentora koji je na koncu potpisao rješenje o ovrsi. 

Kako doznajemo u splitskom sudu, sva tri predmeta su spojena u jedan i rješenje o ovrsi odnosi se na ukupan iznos tužbe dr. Kneževića i ostalih vlasnika zemlje. 

Grad Split ima pravo na žalbu koja odgađa ovrhu. U slučaju da se ne žale i ne ispune obavezu u zadanom roku, ovrha ide na FINA-u koja će skinuti milijune s gradskog računa. 

Vaša reakcija na temu