Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot Sudac vratio Adrianu Petričeviću zaplijenjeni Suzuki: 'Nije evidentiran kao počinilac prekršaja, remetili bi ga u mirnom uživanju vlasništva'

Sudac vratio Adrianu Petričeviću zaplijenjeni Suzuki: 'Nije evidentiran kao počinilac prekršaja, remetili bi ga u mirnom uživanju vlasništva'

A osudio ga na 80 dana zatvora i 14 tisuća kuna kazne

U ponovljenom suđenju za čitav niz prometnih prekršaja koje je počinio 7. studenog 2019. na području grada Splita, a što je sve evidentirao i na objavljenoj video snimci, Adrian Petričević osuđen je ponovno na 80 dana zatvora i novčanu kaznu od 14 tisuća kuna. Predmet je vraćen na ponovno suđenje po žalbi branitelja Marija Vukovića zbog bitne povrede koja se odnosila na odluku o privremenom oduzetim predmetima. 

Sada je uredujući sudac ispravio odluku i unatoč traženju Općinskog državnog odvjetništva da se predmeti trajno oduzmu, odredio nedvosmisleno da se privremeno oduzeti predmeti vrate okrivljeniku. Petričević će tako dobiti natrag svoj motor Suzuki na kojem je i počinio te prekršaje zajedno s ključevima za paljenje i rezervoar koji su također oduzeti. 

To, međutim, ne znači da će Adri moći ponovno uživati u vožnji svojim omiljenim motorom jer mu je lani policija ukinula vozačku dozvolu na dvije godine zbog prevelikog broja negativnih bodova, a zaštitnu mjeru zabrane upravljanjem motornim vozilom A kategorije u trajanju od također dvije godine izrekao mu je i sudac koji mu je vratio Suzuki. 

Zanimljivo je obrazloženje zbog čega je vraćen Suzuki. 

'Ovaj sudac nije prihvatio prijedlog podnositelja optužnog prijedloga da se okrivljeniku oduzme motocikl marke Suzuki GSX R1000 s obzirom da okrivljenik od dana donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koji je na snazi od 1. kolovoza 2019., nije bio pravomoćno kažnjavan, odnosno, od dana primjene navedenih izmjena Zakona okrivljenik do ovog slučaja nije bio, niti jednom evidentiran kao počinilac prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a što proizlazi iz potvrde Ministarstva pravosuđa, Uprave za kazneno pravo, Odjela za prekršajne evidencije pa po mišljenju ovog suca ne bi bilo opravdano da se predložena mjera oduzimanja motocikla donese jer bi to u konkretnom slučaju značilo remećenje okrivljenika u mirnom uživanju vlasništva navedenog predmeta, čime bi okrivljenik snosio pojedinačni prekomjerni teret pa je stoga ovaj sudac odlučio da nema uvjeta za izricanje navedene mjere oduzimanja motocikla radi čega je navedeni prijedlog podnositelja optužnog prijedloga odbijen', stoji u presudi. 

Petričević je u ovom postupku bio prijavljen za čak 15 prekršaja. Prolazio je kroz križanja pod crvenim svjetlom, u Ulici Domovinskog rata je pojurio nekoliko puta brzinom od 205 kilometara na sat, kroz marjanski tunel vozio je 198 kilometara na sat, Dubrovačkom 150 kilometara na sat, vozio je u krivom smjeru, pretjecao u tunelu…

Vaša reakcija na temu