Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUĐENJE JOŠ NIJE POČELO: Novi sudac bavit će se Oparinom tužbom protiv Društva Marjan

SUĐENJE JOŠ NIJE POČELO: Novi sudac bavit će se Oparinom tužbom protiv Društva Marjan

Gradonačelnik Splita od Društva Marjan traži 25 tisuća kuna zbog komentara na Facebooku i povrede prava osobnosti

Tužba splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare protiv Društva Marjan, kojom zbog komentara na Facebooku i povrede prava osobnosti traži 25 tisuća kuna, još uvijek je na samom početku, a bit će tako još neko vrijeme. Sudac Miro Maslač, zadužen za ovaj predmet, prelazi, naime, u Zemljišno-knjižni odjel suda, tako da će Oparinu tužbu preuzeti sudac Daniel Ban koji stiže na Općinski sud s Prekršajnog suda. Današnja rasprava je stoga odgođena. 

Opara je tužbu preko svog odvjetnika Marina Budimira podnio mjesec dana prije no što je lani u lipnju izabran za gradonačelnika. Odvjetnik Budimir pojasnio nam je da je tužba podnesena zbog komentara Društva Marjan i insinuacija oko glasanja za splitski GUP 2006. godine u doba kada je Opara bio HDZ-ov gradski vijećnik. 

Društvo Marjan pozvalo se na tekst koji je objavio tjednik Novosti u kojem se problematizira glasanje za izmjenu prostornog plana na području Prve vode na Marjanu. Na toj lokaciji Oparina supruga ima komad zemlje u suvlasništvu. Radi se o jednoj dvanaestini terena od 1.800 četvornih metara. Parcela je u međuvremenu smanjena na 1.200 kvadrata jer je država proširila granicu pomorskog dobra. Odvjetnik Budimir kaže da je teren ušao u zonu u kojoj se može eventualno napraviti tuš, ali ništa ozbiljnije. 

Društvo Marjan pozvalo je u svom komentaru Oparu da ih podrži u isključenju građevinskog područja na Marjanu ili će, u protivnom, ostati sumnja da je svjesno digao ruku za prenamjenu. Opara, pak, Novosti nije tužio, ali jest Društvo Marjan. 

U tužbi je naveo da se postavlja pitanje zbog čega se ovakve neistine plasiraju upravo u vrijeme kada se ubrzava politička kampanja za lokalne izbore. Tvrdi da mu je napravljena šteta i da se zbog neistina morao opravdavati. Zatražio je naknadu štete od 25 tisuća kuna jer upravo toliko košta nabava zvona za crkvu Gospe od Betlehema na Marjanu. Ono što dobije tužbom, mislio je potrošiti za tu namjenu. 

Zvono je Opara nabavio i postavio u travnju prošle godine dok je kampanja još bila u tijeku, a o tome je nešto javno kazao tek koncem iste godine ne želeći od toga raditi predstavu uoči izbora. Zvono je zavjetni dar gradonačelnika i njegove supruge za 22. obljetnicu vjenčanja u toj crkvi. 

Vaša reakcija na temu