Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUĐENJE ZA UBOJSTVO MARINA MATIJAŠA Pivčević danas ostao u zatvoru, uprava ne zna da je primio sudski poziv?!

SUĐENJE ZA UBOJSTVO MARINA MATIJAŠA Pivčević danas ostao u zatvoru, uprava ne zna da je primio sudski poziv?!

Duje Pivčević trebao je svjedočiti na suđenju Jozi Čabraji. USKOK ga tereti da je za 40 tisuća eura naručio njegovu likvidaciju

Nevjerojatno, ali unatoč tome što se Duje Pivčević nalazi u istražnom zatvoru, nije danas doveden na suđenje Jozi Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša. Pivčević je primio sudski poziv, ali uprava zatvora očito o tome nije znala ništa. Rasprava je stoga odgođena za idući mjesec. 

Pivčević je danas trebao biti doveden u splitski Županijski sud kako bi svjedočio o okolnostima koje su dovele do sukoba tijekom kojeg je Matijaš dobio metak u glavu. Bilo je to u lipnju 2014. godine. Pivčević i pokojni Matijaš bili su prijatelji i te večeri upravo je Pivčević bacio macu na automobil s Čabrajom i njegovim društvom. Čabraja je zapucao i pogodio Matijaša. 

Čabraja je na prvom suđenju za ubojstvo osuđen na 13 godina, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i postupak vratio na ponovno suđenje. 

U međuvremenu na Čabraju je izvršen atentat u Kaštelima, a po USKOK-ovoj optužnici likvidaciju je za 40.000 eura naručio upravo Pivčević. Optužen je u sklopu zločinačke organizacije Željka Rajića, a za napad na Čabraju terete se još četvorica članova organizacije, Ante Vučak koji je pucao, Robert Žuvela koji je vozio motor s Vučkom te Petar Vuknić i Tonči Mikelić koji su angažirani kao logističari zaduženi za skrivanje počinitelja ovog kaznenog djela. 

Čabraja je danas kazao kako je kriv, ali ne na način kako ga tereti optužnica. 

'Žao mi je zbog svega, izražavam sućut obitelji Matijaš', rekao je Čabraja. 

Njegovo zastupanje preuzeo je odvjetnik Leopold Aljinović

Vaša reakcija na temu