Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUĐENJE ZA UBOJSTVO U OMIŠU Trojica na optuženičkoj klupi, Ringwald u sudnicu došao bosonog

SUĐENJE ZA UBOJSTVO U OMIŠU Trojica na optuženičkoj klupi, Ringwald u sudnicu došao bosonog

Karmelino Fistanić ustrijeljen hicima iz pištolja u glavu

Danas počinje suđenje Stjepanu Ringwaldu, Vladi Zoloti i Jerku Piriću za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu. Fistanić je ustrijeljen hicima iz pištolja u glavu dok je s djevojkom sjedio u automobilu zaustavljenom na Jadranskoj magistrali na skretanju za Brzet. Hice je ispalio motociklist koji se približio njihovom vozilu neposredno nakon zaustavljanja. Državno odvjetništvo drži da je pucao Ringwald, dok su ga Zolota i Pirić istog dana dočekali na splitskom groblju Lovrinac i prebacili u Omiš.

Ringwald i njegov branitelj Boris Majić kategorički negiraju sudjelovanje u ubojstvu. Majić navodi kako je njegov klijent teški invalid otežanog kretanja. I drugi optuženici također negiraju krivnju, a braniteljica Jerka Pirića odvjetnica Doris Košta podnijela je i kaznenu prijavu protiv dvije osobe za koje drži da su povezani s Fistanićevim ubojstvom.

O motivima ubojstva se još uvijek nagađa, no Pirić je bio bivši poslovni partner Karmelina Fistanića. Optužen je za paljenje plažnog objekta u Pisku 2015. godine i štetu od 300 tisuća kuna. Fistanić je protiv njega i države podnio i tužbu od 450 tisuća kuna zbog odnošenja inventara iz plažnog objekta prije no što je izgorio u podmetnutom požaru.

Već na samom početku vidjelo se da će obrana imati hrpu primjedbi na dokaze koje je prikupilo Državno odvjetništvo. Ringwald je imao i pritužbu koja se odnosi na poštivanje njegovih prava.

'Pouka o pravima nije se primjenjivala u dosadašnjem tijeku postupka', kazao je Ringwald. 

Optužnicu je nazvao napisanom nebulozom. 

'Ne razumijem optužnicu jer je iscenirana i podmetnuta za nešto što smo napravili i nije u skladu s rezultatima dokaznog postupka. Ne može čovjek biti na dva mjesta u isto vrijeme, imam 10 ljudi koji će potvrditi da sam taj dan bio uŠibeniku', kazao je Ringwald. 

I ostali optuženici kažu da nisu krivi. Ringwald je bio spreman odmah iznijeti obranu, no nakon konzultacija s braniteljem Borisom Majićem odlučio se, kao i ostala dvojica, da je ipak iznese na samom kraju suđenja. 

'Moja obrana se temelji na 1001 milijunu detalja koji će dovesti do počinitelja ovog djela', kazao je Ringwald. 

- Nanosi mi se velika nepravda i sramota. Ne da nisam kriv, nego s ovim nemam nikakve veze', kazao je Zolota. 

Obrana je predložila čitav niz svjedoka, nova vještačenja, a nisu dali suglasnost na čitanje prikupljenih dokaza.

Danas je inače trebala biti ispitana sestra ubijenog Karmelina Fistanića, no sudu je poslala ispričnicu u kojoj je navela da se radi psihičkog zdravlja nakon smrti svoje majke ne može suočiti s optuženicima. 

Vaša reakcija na temu