Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUĐENJE ZA VAROŠKI MASAKR 'Sin mi je ubijen greškom, kao pas s leđa. Ostavljen je da se uguši u krvi'

SUĐENJE ZA VAROŠKI MASAKR 'Sin mi je ubijen greškom, kao pas s leđa. Ostavljen je da se uguši u krvi'

'Žrtva je trebao biti Jerko Malvasija, vozio je Burgmana iste boje', tvrdi otac ubijenog Marina Ožića Paića

Svjedočenjem roditelja ubijenih Marina Ožića Paića i Marina Bobana danas je u Splitu započelo suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za trostruko teško ubojstvo u Varošu. 

Prije ispitivanja svjedoka, sutkinja Višnja Strinić pitala je Zavadlava osjeća li se krivim. 

'Generalno, ne bih sada otkrivao kako se osjećam. Ne bih očitovao o krivnji', kazao je optuženi koji je u sudnici bio prilično 'vrckav'. 'Prodaju li se ulaznice', dobacio je kada je ušao u sudnicu, mahao je sutkinji kada ga je prozvala, namignuo je fotoreporterima dok su ga snimali. Djeluje kao da nije svjestan da mu s ovakvom optužnicom nad glavom prijeti najstroža moguća kazna od 50 godina zatvora.

Branitelj Branko Šerić potvrdio je da uzima terapiju. 

Marijanu Knežević, majku Marina Bobana, vijest o smrti njezinog sina zatekla je u Beogradu na službenom putu. Ubijenog Juricu Torlaka osobno ne poznaje, ali je čula za njega, Ožića Paića također ne zna. 

Sutkinji Višnji Strinić svjedokinja je rekla da je njezin sin pušio marihuanu, ali da nije koristio druge droge. Zainteresirana je za kazneni progon. 

Tvrdi da se njezin sin nije bavio nikakvim poslovima s drogom, kako želi prikazati tužilaštvo koje Zavadlava tereti da je smaknuo osobe iz narkomanskog miljea iz bezobzirne osvete jer su maltretirali njega i njegovu obitelj. 

'Marin je prije ubojstva tražio novac za patike pa sam mu dala. Nije prodavao drogu. Filipa Zavadlava nisam nikada vidjela, ali je njegov brat Stanislav bio u ljeto 2018. u mojoj kući na Hvaru kada se skidao s droge. Tada je u dućanu Studenca ukrao šteku Marlbora pa je moj sin platio štetu', kazala je svjedokinja. 

Rekla je i par riječi o svom sinu. 

'Bio je malo živ. Završio je osnovnu školu na Brdima, imao je problema sa zakonom. Kao maloljetnik je bio u Turopolju, ali onda se smirio i zaposlio. Jedno ljeto je radio u fast-foodu, a onda je otvorio firmu za bravariju. Bio je dobar. Uopće ne znam kako se to dogodilo. Ovo je za mene veliki šok, sve sam iz medija doznala', kazala je Knežević. 

Tužitelja Žarka Štrbca zanimalo je je li joj sin govorio o obitelji Malvasija

'Spominjao ih je u kontekstu prodaje motora, one Yamahe na kojoj je ubijen', kazala je svjedokinja. 

Vlado Ožić Paić, otac Marina Ožića Paića, vijest o smrti svog sina primio je na godišnjem odmoru. Vraćao se iz Sarajeva kada su mu počele dolaziti fotografije s mjesta gdje je Marin ubijen. 

'Nisam znao tada da gledam mrtvog sina. Informacije su bile oprečne. Uspio sam dobiti njegovog kuma koji mi je rekao: 'Nema ga više.' Trideset minuta sam kričao kao ranjena životinja. Moj sin je lik iz druge priče i nema nikakve veze s ovom situacijom. Nevin je. Ubijen je greškom kao pas s leđa bez ikakve šanse da se obrani. Ostavljen je da se uguši u svojoj krvi, dok se ubojica otišao kući presvući i popiti piće. Iskreno se nadam da će tužilaštvo i sud napraviti svoj posao i osuditi ga. Uzeo je tri nevina života. Uzeo je pravdu u svoje ruke, to se ne smije dogoditi više. Moj sin je bio sunce oko kojeg sam se ja vrtio, a sada sam osuđen živjeti u mraku', rekao je Ožić Paić. 

Potvrdio je da je policija u njihovom stanu mjesec dana prije ubojstva i nakon samog masakra u Varošu pronašla drogu. U prvom slučaju radilo se o heroinu, a u drugom o kokainu. 

'Policija nije pretresala stan. On im je predao drogu. Rekao mi je da je pogriješio i da on nema veze s tim, već je dobio novac da pričuva drogu. Radilo se o stotinjak grama heroina. Ispalio sam na živce, a on mi je kazao: 'Pape, napravio sam glupost. Oprosti, neće se više dogoditi. Mjesec dana prije ubojstva nije me bilo u stanu jer sam otišao na godišnji. Njegovi prijatelji su dolazili, družio se s ljudima koji nisu uzorni građani', kazao je Vlado Ožić Paić. 

I on je kazao par riječi o svom sinu i o tome što se događalo prije no što je ubijen. 

'Marin je imao problema sa školom i ponašanjem. Imao je 15 godina kada smo se ja i njegova majka razveli. Dobio je uvjetnu kaznu zbog nekih djela. Završio je školu, bio je član Torcide. Hajduk i Torcida bili su mu sve u životu. Torcida je bila njegova obitelj. Trenirao je boks u Boksačkom klubu Torcida i tog kobnog dana išao je trčati na Marjan. Odradio je trening, vratio se kući i otuširao. Odmah je izletio, otišao je popiti piće s prijateljima. U Tinelu na Šperunu je naručio ručak, nazvali su ga da je gotov i on je krenuo put tamo kada je naletio na ubojicu. Strašna je to spoznaja, odete na put i sina vam više nema. Nitko nije ovo zaslužio. Nikome nije dozvoljeno uzeti pravdu u svoje ruke. Moj sin je bio voljen i poštovan. Njegova slika visi na svakoj utakmici Hajduka, stotine mladih je imalo potrebu da se s njim oprosti. Od njegovih prijatelja sam saznao da zna Filipa i da mu je rekao da mu je žao zbog njegove obiteljske situacije. Moj sin nije bio osoba koja maltretira i prijeti', kazao je svjedok.   

'Rekli ste da vam je sin ubijen greškom. Znate li tko je trebao biti žrtva?', zanimalo je tužitelja Štrbca. 

'Jerko Malvasija. Vozio je Burgmana plave boje kao i moj sin', rekao je Ožić Paić.

Danas je ispitan i bivši šef protokola Banovine Gerard Denegri. Pucnjava na Šperunu u kojoj su ubijeni Boban i Torlak dogodila se kraj njegove kuće. 

'Čuo sam čudan zvuk, kao da su se vozila sudarila. No, ubrzo potom opet se začulo, shvatio sam da to nije ono što sam pretpostavio. Vidio sam kako ispred dućana Studenca neke osobe gledaju nešto, s drugog prozora ugledao sam oboreno vozilo i tijelo. To me zapanjilo. Došlo je vozilo Hitne pomoći. Kolicima su odjurili prema Senjskoj ulici. Vidio sam poslije da nose nekoga. Lice mu nije bilo prekriveno, pretpostavio sam da je živ', kazao je Denegri. Radilo se o Jurici Torlaku koji je nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Vaša reakcija na temu