Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot HRT SUKOB ČAČIĆA I PULJAK 'Fokus je izašao iz prošle Vlade, glasali su za HDZ, to su Vaši partneri!'

SUKOB ČAČIĆA I PULJAK 'Fokus je izašao iz prošle Vlade, glasali su za HDZ, to su Vaši partneri!'

Predsjednica Pametnog ga je upitala je li ljubomoran što su ostvarili Klub zastupnika

Radimir Čačić i Marijana Puljak su upali u žešću raspravu tijekom emisije Otvoreno. Nakon što je predsjednica Pametnog pitala čelnika Reformista, koji će podržati Plenkovićevu Vladu, jesu li razgovarali o tome što se želi implementirati u Hrvatskoj ili će automatski dizati ruku za sve što premijer hoće, šef Reformista je poručio predsjednici Pametnog da trebaju prije svega 'postati stranka' i 'puno toga naučiti'.

- Na prošlim izborima niste napravili ništa. Ja u svojoj izbornoj jedinici imam 80 općina i gradova, a koliko vi imate vijećnika? Nemate niti jednog, a nema ni Start koji se sad zove Ime i prezime, a o Fokusu neću ni govoriti jer je to sve HNS, koji su do jučer bili državni tajnici, predsjednici uprava HDZ-ovi, i to su vaši partneri. Fokus je izašao iz prošle Vlade, glasali su za HDZ, ja nisam nikad - rekao je Čačić.

Marijana Puljak ga je upitala je li ljubomoran što su ostvarili Klub zastupnika, te ispričala put njene stranke od građanske inicijative, oporbe u Gradskom vijeću Splita do saborske stolice. Rekla je i da su neovisni stručnjaci njihov program proglasili najboljim ikada u Hrvatskoj, te ga pitala kad je to njemu netko rekao.

- Puno puta, gospođo Puljak, puno puta - odgovorio je Čačić.

- Izašli smo sada na parlamentarne izbore i ostvarili Klub kojega Vi nemate, pa se morate prikačiti HDZ-u i podržavati HDZ-ovu vlast - rekla je Puljak.

U tom trenutku je Arsen Bauk iz SDP-a kazao:

- Rekao Vam je gospodin Čačić nešto drugo. Vi ste ostvarili Klub zato što ste stupili u savez s onima koji su do jučer bili s HDZ-om i time ste na neki način od toga što ste počeli došli u pragmatičnu politiku. Ja sam pitao, recimo, što Vi mislite o tome da Vaš 14. na listi (Ante Pranić, op.a.), zbog čijih ste preferencijskih glasova prošli prag, nije htio glasati za Istanbulsku konvenciju, a znam kakvi su Vaši stavovi.

Puljak je htjela odgovoriti, ali se uključila Rada Borić iz platforme 'Možemo!' i rekla 'da ne trebamo ovdje političku školu', te dodala da ona ne bi radila takvu koaliciju.

Vaša reakcija na temu