Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Supetarski HDZ hvali se kako je uspio promijeniti plovidbeni red trajekta za Split da bi pomogao medicinskom osoblju

Supetarski HDZ hvali se kako je uspio promijeniti plovidbeni red trajekta za Split da bi pomogao medicinskom osoblju

Linije na koje se pozivaju da su uspjeli izlobirati u nacionalnom vrhu oduvijek su bile dijelom redovitog plovidbenog reda koji je od ponedjeljka na snazi u cijeloj Hrvatskoj

'Nakon apela medicinskoga osoblja koji rade u KBC Split, a koji svakodnevno putuju na relaciji Supetar-Split-Supetar, za uvođenje dodatnih trajektnih linija i upućenog zahtjeva (zamolbe) na meritorne adrese, s velikim zadovoljstvom obavještavamo svekoliku javnost - uspjeli smo u našim nastojanjima. Dobili smo promptni odgovor na našu zamolbu vezano za uvođenje dodatnih trajektnih linija s polaskom u 6,30 sati  iz Supetra i u 20,30 sati iz Splita', poručuje Danica Baričević, predsjednica supetarskog HDZ-a. 

Linija u 20,30 sati iz Splita starta od ponedjeljka, 18. svibnja, dok linija u 6,30 h iz Supetra starta od utorka, 19. svibnja. 

'Oduševila nas je brza i nadasve profesionalna reakcija državnoga tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Josipa Bilavera, predsjednika uprave Jadrolinije, Davida Sopte te ravnateljice Agencije za obalni linijski pomorski promet, Paule Vidović, proizašla iz njihovog pozitivnoga odgovora na našu zamolbu i zamolbu zdravstvenih djelatnika za uvođenje dodatnih linija, zbog čega smo neizmjerno zahvalni. Uvođenjem dodatnih linija olakšat će se život bračkim zdravstvenim djelatnicima KBC Split koji svakodnevno putuju', kaže Baričeviž.

Nadalje navodi kako je neslužbeno doznala kako su se neki medicinski djelatnici obratili gradonačelnici Supetra, Ivani Marković u svezi njihova problema, a kod koje 'nisu naišli na razumijevanje  već su kako doznajemo dobili odgovor da se sadašnji raspored voznoga reda za trajekt Split-Supetar-Split  formirao kako bi odgovaralo putovanju policijskih službenika na otok i nazad'. 

'Podsjetimo, medicinski radnici i volonteri najizloženiji su mogućnosti zarazi Covidom-19. S otoka Brača nekoliko njih svakodnevno putuje na svoja radna mjesta u KBC Split. Međutim, sadašnji vozni red trajekta im je onemogućavao dolazak kući, bili su prisiljeni često prenoćiti u Splitu, na bolničkom krevetu. Većina njih ima svoje obitelji, te nakon mukotrpnoga radnoga dana skrbe o obitelji, rade s djecom u virtualnim školama, rade kućanske poslove i sl. Čim smo saznali za njihove probleme krenuli smo u akciju. Vjerujemo da će im  biti barem malo lakše u borbi protiv nevidljivoga neprijatelja znajući da se mogu vratiti svojim kućama i posvetiti svojim obiteljima nakon  rada u KBC Split', poručila je predsjednica supetarskog HDZ-a.

Dužni smo podsjetiti kako je odluku o vraćanju na predpandemijske plovidbene redove u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Supetru, Nacionalni stožer civilne zaštite donio još jučer. Ove dvije linije oduvijek su bile dijelom redovitog plovidbenog reda Jadrolinijinog trajekta između Splita i Supetra.


Naime, voditelj Stožera Davor Božinović jučer je objavio kako se od 18. svibnja ukidaju mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime će se omogućiti uspostavljanje redovnog voznog reda u cijeloj Hrvatskoj.

Izvijestio je i o stavljanju izvan snage odluke o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Olib-Silba-Premuda-Zadar, koja je bila uvedena zbog opskrbe otoka te izvanredne teretne linije Zadar-Ancona.

Vaša reakcija na temu