Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Suradnice programa HandbALL IN oduševljene islandskim sustavom

Suradnice programa HandbALL IN oduševljene islandskim sustavom

'Island nas je doista inspirirao, uvjerio da je moguće i unutar redovnog sustava stvarati inkluzivne prilike za djecu'

Pet stručnih suradnica prilagođenog sportskog programa HandbALL IN prošli tjedan je boravilo na Islandu u sklopu međunarodnog Erasmus+ sport projekta.

Petra Vrdoljak, voditeljica HandbALL IN podružnice u Splitu, po struci odgojiteljica, dr. sc. Marijana Čavala, profesorica Kineziološkog fakulteta u Splitu, Martina Trnka, pedagoginja senzorne integracije, Ana Srzid, senzorna pedagoginja i osnivačica programa Maida Arslanagid, bivša rukometna reprezentativka, danas logopedinja i trenerica rukometa, sudjelovale su u edukativnim aktivnostima s kolegama iz Turske i Islanda.

Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta trenera i volontera te podizanje svijesti o inkluziji djece i mladih s teškoćama kroz sport.

Na Islandu su imali priliku upoznati sustav inkluzije koji odlično funkcionira i primjere dobre prakse koje mogu prenijeti u svoj rad u kod kuće.

Tijekom boravka posjetile su najstariji sportski klub za osobe s invaliditetom na Islandu, prisustvovale treninzima plivanja s paraolimpijskim trenerom te se upoznale s njihovim pristupom radu s djecom s teškoćama u razvoju. Posebno ih se dojmila islandska škola Urriðaholtsskóli, domaćin ovog putovanja, gdje su iz prve ruke vidjele kako islandski sustav funkcionira.

Uz neizostavno oduševljenje prirodom Islanda, domaćini su ih osvojili promišljenim pristupom integraciji i inkluziji, te su se vratile s bogatim iskustvom i novim znanjima koja će implementirati u daljnji rad s djecom.

Posebno ih veseli trajni rezultat rada na ovom projektu, višejezični priručnik za trenere koji rade s djecom s teškoćama, koji de biti vrijedan alat za sve koji se žele uključiti u rad ovakvih prilagođenih sportskih programa.

'Ova međunarodna suradnja s kolegama iz Turske i Islanda donosi nam neprocjenjiva iskustva i nova znanja koja demo pokušati, što više možemo s obzirom na naše uvjete, primijeniti u našem radu. Island nas je doista inspirirao, uvjerio da je moguće i unutar redovnog sustava stvarati inkluzivne prilike za djecu', poručila je Maida Arslanagid.

S ovim saznanjima i resursima, HandbALL IN tim pun novog elana nastavlja svoj rad na unapređenju inkluzije kroz sport.

Vaša reakcija na temu