Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šuta: Današnje gradsko vijeće najvjerniji je prikaz načina vladavine Puljka I.
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

Šuta: Današnje gradsko vijeće najvjerniji je prikaz načina vladavine Puljka I.

Zamjera mu odbijanje niza prijedloga HDZ-a

Tomislav Šuta, HDZ-ov gradski vijećnik, istaknuo je kako je današnja sjednica najvjerniji prikaz načina vladavine Ivice Puljka - Puljka I., kako ga je nazvao. 

'Kao najveća stranka opozicije u gradskom vijeću danas smo ponudili najveći broj prijedloga i korisnih savjeta za gradsku vlast splitskog diktatora, no nažalost ništa od navedenog nije prihvaćeno. Možda je na oporbi da oponira, ali ovdje svjedočimo oponiranju i ignoranciji vladajućih. Da smo na području umjetnosti, rekli bismo da vlast preferira larpurlartizam. 

Žalosno je da na moju zamolbu da Grad osigura projektiranje dodanih 150 metara šetnice koja bi služila građanima Splita, njegov aktivist zamjenik odgovara nizom uvreda i kritika. Po pitanju Tehnološkog parka na Dračevcu, projekta koji služi na ponos bivše gradske vlasti, pitanja i prijedlozi dani su, ali odgovora van politiziranja nije bilo. 

Jedna je od sigurno zanimljivijih tema otkup stana na Peristilu za koji Grad nema podatke o veličini, vrijednosti niti su obišli nekretninu za koju ćemo platiti 500 tisuća eura! Da, mi, porezni obveznici. Baš me zanima bi li jednako pristupili da su u pitanju privatna sredstva?!

Nadalje, što reći na temu odbijanja  prijedloga da se dom zdravlja - čiji su korisnici svi građani - uvrsti bez naknade', iznio je Šuta.

Napomenuo je kako ih još čekaju dvije ključne teme - izmjene generalnog urbanističkog plana te, prema njegovim riječima, ukidanje fotelje 'bivše-buduće najdraže Puljkove zviždačice Maje Đerek'.

Vaša reakcija na temu