Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠUTA: HDZ će tražiti povlačenje prijedloga odluke o komunalnom redu s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

ŠUTA: HDZ će tražiti povlačenje prijedloga odluke o komunalnom redu s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća

'Štetu za ovakvo lomljenje preko koljena na mišiće će opet platiti građani, a grad očekuju milijunski iznosi na ime naknade'

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta, nakon što je otišao s direktorskog mjesta u Vodovodu i kanalizaciji, u četvrtak ulazi u Gradsko vijeće. Na dnevnom redu sjednice bit će novi prijedlog odluke o komunalnom redu nakon što je prethodni srušen sudskim putem.

'HDZ želi uvođenje reda stoga će tražiti povlačenje Prijedloga odluke o komunalnom redu s dnevnog reda jer na ovakav način to zaista nema smisla.

Sudeći po amaterskom prijedlogu novog komunalnog reda koji vrvi formalnim propustima, izgleda da se vladajući opet nisu opametili poslije šamara koji im je stigao od suda', poručuje Šuta.

Dodaje kako se nova odluka u bitnom uopće ne razlikuje od one ukinute, a 'izradila ju je ista radna skupina koju je sud srušio zbog nedostatka transparentnosti, neprovođenja javnog savjetovanja i nejasnih kriterija'.

'Očito je da je Ivica Puljak povjerenje građana koje je dobio za provođenje politika shvatio kao povjerenje za provođenje svoje samovolje, ali ono što zabrinjava je da ova vlast u poodmakloj fazi mandata nije u stanju ni iz drugog pokušaja ispoštovati najobičniju redovnu proceduru za donošenje jednog od ključnih dokumenata.

Štetu za ovakvo lomljenje preko koljena na mišiće će opet platiti građani, a grad  očekuju milijunski iznosi na ime naknade štete koji su sasvim izvjesni', zaključuje Šuta.

Vaša reakcija na temu