Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović REAKCIJE U HDZ-u U SPLITU 'Inputiralo se da nam je potrebna mala izlaznost, pokazali smo suprotno'

REAKCIJE U HDZ-u U SPLITU 'Inputiralo se da nam je potrebna mala izlaznost, pokazali smo suprotno'

Tomislav Šuta očekuje sedam mandata u X. izbornoj jedinici

Nakon objave prvih izlaznih anketa, po kojima HDZ-u pripada 58 mandata, Tomislav Šuta poručio je kako uopće nije upitno hoće li sastaviti vladu. 

'Naravno, čekamo sve rezultate koji će lagano početi stizati. D'Hondt je ključan; očekujemo da će broj mandata biti još i veći te da će u narednom periodu, u što kraćem roku, premijer Andrej Plenković sastaviti vladu te da će se sve nastaviti ondje gdje je stalo', kazao je Šuta uvodno. 

Referirao se potom na X. izbornu jedinicu. Prema anketama, HDZ osvaja šest mandata. 

'Očekujemo ih sedam kao i prošli put. Smatram da će tako i biti. Činjenica je i da Solin nije u X. izbornoj jedinici kao prije. Kad se sve skupa uzme u obzir, mislim da ćemo ostvariti najmanje isti rezultat kao 2020', rekao je. 

Istaknuo je kako je 'velika' izlaznost pokazala snagu HDZ-a.

'Dosta često inputiralo se da je HDZ-u potrebna mala izlaznost. Ovo je dokaz da nas građani podržavaju i da je ovo uspjeh', naveo je. 

Pozdravio je i izlazak većeg broja mladih na birališta, poručivši da im je njegova stranka kroz osam godina mnogo ponudila te da će kontinuirano kreirati politike za njih. 


Vaša reakcija na temu