Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠUTA: Stambena magla Ivice Puljka

ŠUTA: Stambena magla Ivice Puljka

'Prodaje parcelu na kojoj planira graditi'

Predsjednik splitskog HDZ-a, saborski zastupnik Tomislav Šuta poručuje kako su se nad Split nadvila 'lažna obećanja Ivice Puljka, kao magla zbog koje ne vidi da Grad istovremeno prodaje parcelu na kojoj navodno planira graditi'. 

- Javno sam upozoravao gradonačelnika da je prodaja dragocjenog gradskog zemljišta u suprotnosti sa stambenim potrebama mladih i njegovim obećanjima o priuštivoj stanogradnji.

Naravno, Puljak je to upozorenje ignorirao i u proračunu za aktualnu godinu pod stavkom prihoda od prodaje naveo i predmetno zemljište na Mejašima. Sada na tom istom zemljištu najavljuje gradnju i pritom najavljuje kupnju susjednog. Da nije tužno, bilo bi smiješno - kaže Šuta.

Dodaje da ukoliko se Puljak uistinu mislio baviti priuštivim stanovanjem, da bi se time bavio u ove 3 i pol godine mandata. 

- Jedino što Puljak uspješno gradi su Potemkinova sela, a danas se po tko zna koji put zapetljao u vlastite laži. Nula metara cesta, nula stanova za priuštivi najam, to je Puljkov mandat i to građani dobro znaju.

Uskoro ćemo predstaviti prijedlog modela i konkretni projekt stanogradnje na nekoliko lokacija u Splitu. Realan i ostvariv model kroz koji će nekoliko tisuća građana doći do željenog krova nad glavom, dijelom kroz kupnju, dijelom kroz dugoročni najam stana - ističe Šuta.

Vaša reakcija na temu