Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠUTA O HNK: Puljak je članove Kazališnog vijeća postavio dekretom bez natječaja
Kultura Piše: Dalmatinski portal

ŠUTA O HNK: Puljak je članove Kazališnog vijeća postavio dekretom bez natječaja

Naglasio je kako novo Vijeće postavlja pravovremeno i prigodno kako bi sakrio nezakonite radnje od nadzora resornog ministarstva

Predsjednik splitskog HDZ-a, Tomislav Šuta, komentirao je izbor članova Kazališnog vijeća splitskog HNK.

'Puljkovo licemjerje, kako i priliči, najočitije je na primjeru splitskog teatra. Nakon što mu je kompletno Kazališno vijeće izabrano putem javnog natječaja podnijelo ostavke i pritom teatar mjesecima ostavilo bez nadzora, Puljak novo Vijeće postavlja dekretom bez natječaja', poručio je Šuta.

Naglasio je kako Puljak novo Vijeće postavlja pravovremeno i prigodno kako bi sakrio nezakonite radnje od nadzora resornog ministarstva po pitanju prijave umjetnika i djelatnika teatra. 

'Čini to i kako bi zaštitio prijatelja svog zamjenika, osobu koja nominalno upravlja teatrom, a kojoj je prethodno Vijeće pokazalo palac dolje odbivši mu program za 2024. godinu koji mu je ipak uredno isfinanciran.

Na legitimno pitanje predstavnika umjetnika u Kazališnom vijeću Marjana Nejašmića Banića, koja su to iznimna umjetnička postignuća novih članova, Puljak vjerojatno neće dati jasan odgovor. Nema ni potrebe jer se odgovor nameće sam, a tiče se stranačkog prijateljstva s obitelji Puljak. Postignuće je očito i debeli obraz novih članova Vijeća koji će 'nadzirati' rad teatra i bez sumnje držati palac gore intendantu barem do kraja Puljkova mandata iduće godine', zaključio je Šuta.

Vaša reakcija na temu