Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šuta za izgradnju POS-a na Korešnici: 'HDZ Split podržava svaku mjeru koja za cilj ima zadržavanje naših ljudi'

Šuta za izgradnju POS-a na Korešnici: 'HDZ Split podržava svaku mjeru koja za cilj ima zadržavanje naših ljudi'

Predsjednik stranke sudjelovao je na javnoj tribini

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a, sudjelovao je danas na javnoj tribini o izgradnji POS-ovog naselja na Korešnici.

Svoje stavove iznio je na društvenim mrežama.

'Zajedno s gradskim vijećnicima HDZ-a, Ivicom Budimirom i Domagojem Bajićem, sudjelovao sam danas na javnoj tribini koju je organizirala Udruga Žrvanj iz Žrnovnice, a vezano za projekt izgradnje budućeg POS-ovog naselja na Korešnici. Svjesni smo bojazni lokalnog stanovništva u Žrnovnici oko realizacije ovog projekta oko naprezanja postojeće komunalne infrastrukture, koja i ovako još nije na dovoljnoj razini. Projekt izgradnje zgrada temeljem poticane stanogradnje je nešto što svesrdno podržavamo uz uvjet prethodne izgradnje potrebne komunalne infrastrukturne - cestovne, vodovodne i kanalizacijske, kao i povećanja vrtićkih i školskih kapaciteta u samoj Žrnovnici. Svjedoci smo primjera na Kili kada su zgrade izgrađene, a da prethodno nije riješena cestovna i druga infrastruktura te smo vidjeli koje probleme to izaziva. Navedena izgradnja te poboljšanje postojeće komunalne infrastrukture se treba odnositi kako na područje budućeg naselja, tako i na područje Žrnovnice.

Istaknuo sam kako ViK u sklopu aglomeracije provodi postupak javne nabave za izgradnju vodne i kanalizacijske infrastrukturu koji je na devet mjesec zastao kako bi se naknadno isprojektirala vodoopskrba i odvodnja prema prijedlogu urbanističkog plana uređenja (UPU) za navedeno područje. Gradska uprava je oko navedenoga prijedloga trebala puno ranije reagirati te zbog toga se, nažalost, taj prijedlog nalazi tek u fazi javne rasprave.

HDZ Split podržava svaku mjeru koja za cilj ima zadržavanje naših ljudi, a posebno naših mladih obitelji, na području Grada Splita te učiniti sve kako bi adekvatno riješili svoje stambeno pitanje. POS naselje u Korešnici je veliki pozitivni korak u tom smjeru. Ponosni smo da je ovako bitan natječaj za projekt kojim se planira izgradnja novih 1140 stambenih jedinica, proveden u mandatu bivšeg gradonačelnika Krstulovića Opare, a da sam projekt ima veliku potporu Vlade RH.  Navedeni projekt podržavamo i dalje jer je on slika naše socijalne i urbanističke politike koju vodimo u Gradu Splitu. Prvonagrađeno natječajno rješenje temeljito je elaborirano te suvremeno operira elementima urbanizma pronalazeći temelje u povijesti; nikako kopirajući već postojeće odnose,  već vrlo vješto kombinirajući mediteransko urbanističko naslijeđe sa nešto recentnijim svjetskim primjerima. Razrađeni UPU arhitektonskog ureda Njirić+ zadržava sve kvalitete  prvonagrađenog idejnog rješenja. Projekt predlaže vrlo jasne postavke, koji postaju nova čvrsta točka i nosilac identiteta naselja.

Strah lokalnog stanovništva oko tog pitanja treba u potpunosti uzeti u obzir te učiniti sve kako bi razina komunalne infrastrukture trebala biti na visini koju zahtjeva ovaj uistinu veliki projekt. Svjesni smo loših primjera ali smo odlučni učiniti sve da se razina infrastrukture i komunalnih usluga za lokalno stanovništvo uveća, a ne da ostane na istoj razini, ili da se još pogorša', napisao je na Facebooku.


Vaša reakcija na temu