Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠUTIN SMJER: Sven Maretić ulazi u Gradsko vijeće kao nezavisni s HDZ-ove liste?
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

ŠUTIN SMJER: Sven Maretić ulazi u Gradsko vijeće kao nezavisni s HDZ-ove liste?

Razgovori su u tijeku

U Gradskom vijeću sprema se još rošada u redovima HDZ-a, uskoro bi mogao ući nezavisni Sven Maretić. Dr. Dražen Budimir će, prema dogovoru, otići iz gradskog parlamenta, predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta planira da ga zamijeni Maretić.

Kao nezavisni Maretić je bio na HDZ-ovoj listi na 24. mjestu. Međutim, vrh liste u srpnju kada se odlučivalo tko će u Vijeće, bio je popunjen kandidatima koji zbog nespojivosti funkcija ne mogu biti vijećnici. Dogovor je uoči izbora bio da se i neće držati rednih brojeva na listi, nego kako stranka odluči. I tada je bilo govora da će ući Maretić, međutim predomislili su se u HDZ-u. U prosincu je Šuta preuzeo ulogu predsjednika i unatoč niskom startu brojnih stranačkih kolega koji jedva čekaju ulaz u Vijeće, odlučio pokazati da je čovjek od riječi. Razgovori su u tijeku.

Maretić bi bio jedini vijećnik koji ima šansu iz vlastitog iskustva boriti se za prava osoba s invaliditetom u Vijeću i tako ispravljati sve prepreke kroz lokalni parlament.

Na izborima prije tri godine, inače, bio je na listi dr. Branke Ramljak, a na prijevremenim je stao uz dr. Zorana Đogaša

Vaša reakcija na temu