Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Daniel Wirtz on Unsplash Sutra počinje obilježavanje Dana državnosti RH i Dana hrvatskih branitelja grada Splita

Sutra počinje obilježavanje Dana državnosti RH i Dana hrvatskih branitelja grada Splita

Vijenci, svijeće, koncert i vatromet

Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Splita počet će sutra, 29. svibnja, polaganjem vijenaca na groblju Lovrinac u 9 sati kod Središnjeg križa, zatim na Groblju branitelja iz Domovinskog rata te kod Spomen obilježja poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu.

U 10 sati cvijeće će se položiti i kod spomenika u Parku branitelja, a potom će se sa zgrade Gradske uprave spustiti 22 metra dug hrvatski barjak.

Na štandarcu na Pjaci u 10.30 sati uz intoniranje državne himne podići će se zastava Republike Hrvatske i položiti vijenac kod Spomen ploče na Narodnom trgu. U 11 sati u katedrali sv. Dujma održat će se sveta misa, a navečer s početkom u 21 sat na Trgu Gaje Bulata koncert solista, Zbora i Orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Program na sam blagdan, 30. svibnja 2024. započet će u 10 sati promenadnim koncertom Limene glazbe HGD Stjepan Radić uz nastup Mažoretkinja grada Splita od Trga Gaje Bulata preko Marmontove ulice i Rive, a završit će vatrometom na Rivi s početkom u 21 sat.

'Građanima Splita i splitskim braniteljima čestitamo Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja grada Splita!', poručuju iz Banovine.

Vaša reakcija na temu