Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Sutra pogreb novinara Ante Granika, komemoracija je u srijedu

Sutra pogreb novinara Ante Granika, komemoracija je u srijedu

Preminuo je u 78. godini

Pogreb Ante Granika, jednog od  najpoznatijih i najcjenjenijih televizijskih novinara, bit će sutra u 17 sati na Gradskom groblju Kvanj u Šibeniku, a komemoracija dan poslije u 12 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. 

Granik je preminuo u 78. godini. Od 1966. scenarist i redatelj u Programu za djecu TVZ-a, potom u Obrazovnom i Dokumentarno-feljtonističkom programu. Od 1980. u Informativnom programu radio je kao novinar i redatelj.

Iz Zagreba 1990. odlazi u TV centar Split te je u Šibeniku organizirao TV studio i postaje njegov prvi urednik. Za Domovinskoga rata kao ratni izvjestitelj izvještavao je iz Šibenika i zaleđa. Dobitnik je nagrada HND-a Zlatno pero 1988. i Marija Jurić Zagorka 1998. te godišnje nagrade HRT-a 1993.

U četiri desetljeća televizijskoga rada posebno se pamti Granikovo ratno izvještavanje - zbog profesionalnog i etičkog pristupa poslu.

Vaša reakcija na temu