Foto: Pixabay.com Sutra se otvara cesta Zagvozd - Krstatice - Slivno i magistralni vodovod

Sutra se otvara cesta Zagvozd - Krstatice - Slivno i magistralni vodovod

Duljina upravo završene rekonstruirane dionice Krstatice - Slivno je oko 3,3 kilometra u što je Županijska uprava za ceste uložila oko 6,7 milijuna kuna

U ponedjeljak se otvara cesta Zagvozd - Krstatice - Slivno i magistralni vodovod ukupne vrijednosti radova je oko 11,1 milijun kuna. Lokalna cesta u potpunosti je rekonstruirana osim dionice kroz Rake za koju je ishođena građevinska dozvola i u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a građenje se planira sljedeće godine. 

- Duljina upravo završene rekonstruirane dionice Krstatice - Slivno je oko 3,3 kilometra u što je Županijska uprava za ceste uložila oko 6,7 milijuna kuna. Kolnik je u cijelosti obnovljen, uređene su bankine i berme, riješena je odvodnja ceste i postavljena nova prometna signalizacija. Sanirani su dotrajali potporni zidovi. U trupu ceste izgrađen je i vodovod po posebnom ugovoru sufinanciran sredstvima EU, čija je vrijednost oko 4,4 milijuna kuna - naveo je ravnatelj ŽUC- a Petar Škorić

Istaknuo je i kako se radi rekonstrukcija na posljednjoj od četiri dionice županijske ceste Dobranje - Tijarica duljine oko 3 kilometra. Ugovorena vrijednost radova je oko 6,5 milijuna kuna, a završetak se očekuje krajem ove godine.

Izdvojio je i rekonstrukciju lokalne ceste Studenci - Ričice u duljini oko 3,3 kilometra za oko 6 milijuna kuna, čiji se završetak također očekuje krajem ove godine, županijske ceste kod Zelene katedrale s nogostupom u vrijednosti  preko 2 milijuna kuna.

Osim toga i nastavak lokalne ceste u Krivodolu pored osnovne škole 'Tin Ujević' koja ima oko 300 učenika. Općina Podbablje rješava imovinsko-pravne odnose nakon čega ŽUC planira nastaviti radove krajem 2019. godine.

Priprema se i rekonstrukcija županijske ceste Medov Dolac. Trenutno se završavaju glavni projekti za ishođenje građevinske dozvole. Ova cesta je, navodi, najkraća veza zapadnog Imotskog područja s tunelom Sveti Ilija. Građenje se planira 2020. godine.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48390, "");
Pregledaj komentare