Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVAKA ČAST Studenti se masovno cijepili u Spaladium Areni

SVAKA ČAST Studenti se masovno cijepili u Spaladium Areni

'Mi bismo mogli do 15.lipnja procijepiti pola Splitsko - dalmatinske županije'

Oko četiri tisuće studenata Sveučilišta u Splitu je primilo cjepivo protiv covida - 19 u Spaladium Areni. Vrvjelo je od mladosti svih studija koji su krenuli, kako su nam rekli, po 'dozu povratka u život'. 

Upravo je  Split prvi grad u Hrvatskoj koji je proveo organizirano cijepljenje studenata. 

Sa studentima su bili ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić

- Jako je dobar odaziv, ponosna sam na splitsko Sveučilište i studente koji su se odazvali u velikom broju i na taj način štite svoje zdravlje, sebe i svoje bližnje - zadovoljna je dr. Karin. 

Što se tiče procijepljenosti, oko 31 posto građana Srednje Dalmacije je primilo prvu dozu, a 9.5 posto drugu.

- Nastavi li se odaziv, mi možemo već do 15. lipnja procijepiti pola Splitsko-dalmatinske županije - najavila je dr. Karin.

Rektor je također bio ponosan.

- Pokazuje se da imamo prave studente, prave mlade ljude koji su shvatili ozbiljnost situacije i tako se ponašaju. Od početka epidemije zajedništvo sa stožerom, posebice s dr. Karin je rezultiralo da smo imali mali broj inficiranih, a sada vidite i odaziv na cjepivo - rekao je Ljutić.

Kako je rekao, ni starijima nije bilo lako proživjeti ovu godinu, a može se tek zamisliti kako je bilo studentima odvojenima od onoga što studiranje jest. 

-  Ne mogu biti nego sretan kada vidim odaziv - zaključio je sretno.



Vaša reakcija na temu