SVE ISPOČETKA: Zbog kompleksnosti gradiva u slučaju Hajduk ponovno se ispituju svjedoci i vještak

SVE ISPOČETKA: Zbog kompleksnosti gradiva u slučaju Hajduk ponovno se ispituju svjedoci i vještak

Obrana očekivano nije bila za to da se čitaju iskazi svjedoka, što bi skratilo suđenje i onemogućilo nove zastare

Osam godina nakon podizanja optužnice bivši Hajdukovi direktori s kraja 90-ih opet su se izjašnjavali o krivnji u novoj rundi suđenja za zlouporabe i štetu u državnoj i klupskoj blagajni. Preostalo je pet optuženika budući da je za optužbu protiv bivšeg direktora stadiona Velimira Strinića nastupila zastara. 

Nitko se ne osjeća krivim, obrane će iznijeti na kraju postupka. Kada će to biti nije izvjesno, budući da se obrana očekivano nije suglasila s čitanjem iskaza saslušanih svjedoka pa je sutkinja Ivona Rupić za kraj ožujka odlučila pozvati vještaka za financije i knjigovodstvo Cvitana Grubišića, blagajnika Duju Bilića i igrača Zvonimira Deranju

Tužiteljica Rene Laura predložila je da se iskazi čitaju jer bi to skratilo suđenje i onemogućilo nove zastare. Odvjetnik Leopold Aljinović, branitelj prvooptuženog Željka Kovačevića, predložio je da se ispitaju svi svjedoci i vještak, i to zbog kompleksnosti gradiva, a s tim se složila i većina ostalih. 

Svjedoka je veći broj i za njih će trebati izdvojiti poprilično vremena pa je veliko pitanje hoće li novo sudsko vijeće doći do presude prije no što zastare 'pojedu' i ostatak optužnice. 

Potkraj prošle godine zastara je osim za Strinića konstatirana i za točku optužnice protiv bivšeg predsjednika Željka Kovačevića i direktora Petra Reića. Sve skupa radi se o nekih milijun kuna štete u klupskoj blagajni. Kovačevića i Reića te Ivana Maršića i Ivana Zelića terete još i za 100 milijuna kuna neplaćenog poreza. Ivica Šurjak i Maršić odgovaraju za isplate iz devizne blagajne kluba, zastara nastupa za koji mjesec. 

Suđenje je inače 2014. započeo sudac Zoran Matulović. U četiri godine ispitao je sve svjedoke i počeo s uzimanjem obrana optuženika, no onda je otišao u mirovinu. Da je donio presudu, zastarni rok bi se produžio za dvije godine. S novim sudskim vijećem sve kreće ispočetka.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41251, "");
Pregledaj komentare