Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SVE OSTAJE U OBITELJI Tvrtka Kerumove sestre na e-dražbi kupila prostor Kerum d.o.o. u stečaju

SVE OSTAJE U OBITELJI Tvrtka Kerumove sestre na e-dražbi kupila prostor Kerum d.o.o. u stečaju

Tenant d.o.o. Mare Sapunar ponudio je 10 tisuća kuna više od B2 Kapitala

Završena je elektronička javna dražba za prodaju dijela poslovnih prostora i zemljišta u vlasništvu Kerum d.o.o. u stečaju. 

Vinograd u Jelsi površine veće od 10 tisuća kvadrata ide B2 Kapitalu za 3.724.750 kuna, a poslovni prostor od 84 kvadrata na Trumbićevoj obali u Splitu tvrtki Tenant d.o.o. koja je ponudila 1.543.750 kuna, točno 10 tisuća kuna više od B2 Kapitala koji na prostoru ima razlučno pravo. 

Tenant d.o.o. je svoju ponudu dao pet dana prije zaključenja e-dražbe, no B2 Kapital nije reagirao s izdašnijom ponudom, što je i logično jer im nije u interesu gomilanje imovine, već naplata potraživanja. Novac ide njima, umanjen za troškove postupka. 

Društvo Tenant d.o.o. osnovala je u lipnju 2018. Mara Sapunar, sestra Željka Keruma i supruga predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara. Osoba ovlaštena za zastupanje je njezin sin Goran Sapunar. Tenant d.o.o. nema založna prava na prostoru koji je bio predmet kupnje pa će morati isplatiti punu cijenu umanjenu za jamčevinu od 147 tisuća kuna.

Ovo je tek dio imovine Kerum d.o.o. u stečaju koji je ponuđen na prodaju kako bi se namirili brojni vjerovnici.

Vaša reakcija na temu