Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SVEČANA SJEDNICA Solin nagradio zaslužne za Dan grada

SVEČANA SJEDNICA Solin nagradio zaslužne za Dan grada

‘Nadam se da ćemo biti poticaj i primjer’

Dodjela nagrada zaslužnima kruna je svečane sjednice Gradskog vijeća Solina, održane uoči Dana grada u Domu kulture Zvonimir.

Individualne nagrade zaslužili su Andro Boban i Ivan Čerina Pećo, 'kraljevi Rike' jedan zadužen za gornji, a drugi za donji tok Jadra, uz kojeg su proveli cijeli svoj život. 

Grupne nagrade Grada Solina otišle su u ruke Gradskog šahovskog kluba Solin-Cemex i Oldtimer kluba Zvonimir-Solin, kako zbog sportskih uspjeha, tako i humanitarnog doprinosa.

U ime laureata se zahvalio Boris Lozić, prvi čovjek Oldtimer kluba.

- Nadam se da će nagrade koje ste nam omogućili poslužiti za primjer i poticaj svima koji počinju svoj put. I mi smo u jednom trenutku bili na početku, nailazili na prepreke, ali i borili se za bitno. Na nama je sada odgovornost opravdati nagradu. Tek dobitkom nagrade svoga grada shvatite da ste postali mala, ali prepoznatljiva kap u moru dobroga - rekao je Lozić ispraćen pljeskom.

Na svečanoj sjednici su se uzvanicima obratili gradonačelnik Dalibor Ninčević, župan Blaženko Boban, potpredsjednik Sabora Ante Sanader te ministri Tonči Glavina i Šime Erlić.

Ninčević je naveo kako uvijek postoje teški trenutci te da uvijek može bolje, ali da sve rade u dobroj vjeri i izvlače pouke kako raditi još kvalitetnije.

- Mi u Solinu se volimo pohvaliti najvidljivijim, a to veliki broj djece i mladih, grad pun života. Sve što radimo je u tom pravcu, da osiguravamo djeci i mladima kvalitetne uvjete života. Radili smo i velike projekte, od renoviranja Doma Zvonimir do izletišta Jadro i mnogih drugih. Sve to ne bi imalo smisla kad ne bi imao tko uživati. Dan Grada je prigoda za podvući crtu, okrenuti se iza sebe i mogu biti zadovoljan jer smo puno toga napravili, većinu što smo zacrtali - kazao je Ninčević. 

Posebno je istaknuo projekt 'Grad u tvom mjesnom odboru' gdje obilazimo kvartove i slušaju potrebe građana. 

- Ta simbioza je najveća dobit - ustvrdio je.

Da svaka lokalna zajednica koja je u demografskom plusu se dobro razvija, smatra Boban.

- Solin je najmlađi grad u Hrvatskoj, mladi ljudi žele živjeti ovdje. Ne radi se samo o povoljnijim kvadratima, nego i o tome da sve imaju. Uz to, društveni život je na iznimnoj razini zahvaljujući Domu kulture, Turističkoj zajednici i Gradu Solinu - rekao je župan među ostalim čestitajući Dan grada. Svi govornici su zahvalili braniteljima na obolu za domovinu, prije sjednice su i položili vijence palim borcima za slobodu.

Večer su izvedbama uveličali klapa Delmati, Saša Jakelić, Vinko Urlić i KUD Salona.

Vaša reakcija na temu