Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Svečano otvoreno hidroavionsko pristanište u Splitu

Svečano otvoreno hidroavionsko pristanište u Splitu

Za Velu Lulu krećemo sljedeći tjedan, a uskoro ćemo i za Pulu - kazao je Klaus Dieter Martin

Sinoć je u Splitu svečano otvoreno hidroavionsko pristanište na gatu 23, na Obali kneza Domagoja...

- Prema Jelsi i Lastovu smo već počeli letjeti, za Velu Lulu krećemo sljedeći tjedan, a uskoro ćemo i za Pulu, liniju koja nam je s Resnika svakodnevno rasprodana - kazao je Klaus Dieter Martin, direktor tvrtke European Coastal Airlines (ECA), pa zaključio:

- Sljedeće godine ćemo u hidroavionske letove i infrastrukturu uložiti još 20 milijuna eura.

Njegova tvrtka dobila je desetogodišnju koncesiju za izgradnju pristaništa i objekata za prihvat putnika u gradskoj luci. Među brojnim uzvanicima istaknimo potpredsjednika Vlade Branka Grčića, koji je ustvrdio da će Vlada i dalje podržavati ovakve prokekte, zatim ministra pomorstva, prometa i infrastruikture Sinišu Hajdaš Dončića, koji je održao govor na engleskom jeziku, a nazočnima se obratila i zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo.

Vaša reakcija na temu